Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde, yamaç paraşütüyle atlama yaptıktan bir süre sonra düşen 38 yaşındaki adam, yaralı halde emekli öğretmen tarafından bulunarak, 112 Acil Servis ekiplerinin kalp masajıyla hayata döndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, yamaç paraşütçüsü Göksu Aktuğ Kaya (38) ve 4 arkadaşı, geldikleri ilçeye bağlı Doğançayır Mahallesi Kırgız Tepesi'nden paraşütleriyle atlayış gerçekleştirdi. Bir süre sonra Kaya'nın paraşütü bilinmeyen bir nedenden ötürü Gökçederesi mevkisindeki ormanlık alana düştü. Bunu fark eden arkadaşları durumu hemen emekli öğretmen Orhan Ulukoca, 112 Acil Servis ve jandarma ekiplerine haber verdi. Yaralı paraşütçüyü bulmak için hemen arama çalışması başlatıldı. Mahallede yaşayan emekli öğretmen Orhan Ulukoca'nın da katıldığı arama çalışmaları sonucu Kaya, kısa sürede bulundu. Daha sonra yaralı paraşütçü, 112 Acil Servis ambulansına alınarak ilk müdahale yapıldı. Alanın engebeli ve taşlık bir alan olması ve yaralının sağlık durumunun kritik olmasından ötürü 112 Acil Servis Hava Ambulans'ı çağrıldı. Afyonkarahisar'dan hava ambulansının geldiği sırada Kaya'nın kalbi durdu. 112 Acil Servis ambulansında kalp masajıyla güçlükle hayata döndürülen paraşütçü, ağır yaralı olarak hava ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek, burada tedavi altına alındı.

Öte yandan, jandarma ekipleri olayla alakalı soruşturma başlattı.

HAVA AKIMINA KAPILARAK DÜŞTÜĞÜ İDDİASI

Yaralı paraşütçüyü kurtaran emekli öğretmen Orhan Ulukoca ise, olay anını anlattı. Ulukoca, yamaç paraşütçüsünün, hava akımına kapılarak düştüğünü tahmin ettiğini söyledi. Ulukoca, "Saat 3-4 gibi havalandılar, gayet iyiydiler. Kaya'nın arkadaşlarından biri, bir süre sonra beni aradı ve "arkadaştan haber alamıyoruz, yardımcı olur musunuz?" dedi. Ben de o mevkiyi iyi bildiğim ve daha önce de iki sefer kaza olduğu için hemen yardıma koştum. Kısa süre içerisinde de arkadaşı bulduk. Ama ambulans ve helikopterin gelmesi uzun sürdü. Olay saat 3-4 gibi olduysa, saat şu anda 8.30. Yaralı ancak bu saatte hastaneye kaldırılabildi. Bu kaza bizi çok üzdü" dedi.