Gaziantep'te birkaç yıl önce telefonda kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara 30 bin lira vermekten son anda kurtarılan yaşlı adam bu kez 3 bin lirasını vermekten kurtarılamadı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep'te birkaç yıl önce banka memurunun dikkatiyle telefon dolandırıcılarının hesabına 30 bin lira yatırmaktan son anda kurtarılan yaşlı adam bu defa aynı yöntemle dolandırılmaktan kurtarılamadı.

Emekli olduğu öğrenilen Ömer Alkan, kendisini arayan ve polis olarak tanıtan dolandırıcıların tuzağına düştü. Telefonla arayan ve kendilerini polis diye tanıtıp yaşlı adamı korku ve baskı altına alarak para isteyen şahıslar, şu anda emniyet müdürlüğünde olduklarını söyleyerek yaşlı adamdan kendi hesaplarına para yatırmasını istedi. "Kimlik bilgileriniz ele geçirildi. Bütün mal varlığınıza el konuldu. Hesabınızdan para çekildi. Bu durumdan sizi acilen kurtaracağız" diye kandırılan Ömer Alkan, zaman kaybetmeden korku ve panik içinde PTT Şubesine giderek 3 bin lira çekti. Çektiği parayı şahısların verdiği hesap numarasına yatıran Alkan, telefonu kapatıp eve giderken yeniden telefonu çaldı. Aynı kişiler Alkan'dan bir miktar para daha yatırmasını istedi. Bir miktar para daha çeken Alkan, polisin dikkati sayesinde dolandırıcıların hesabına yeniden para yatırmaktan kurtarıldı. Yaşlı adamın telefonla konuşup şüpheli bir şekilde hareket ettiğini gören Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi'ne bağlı ekipler, yaşlı adamın yanına yaklaşıp durumu anlamaya çalıştı. Şahsın dolandırılmak üzere olduğunu fark eden polisler, kiminle konuştuğunu sordu. Yaşlı adamın para isteyen polislerle konuştuğunu söylemesi üzerine telefonu alan polisler dolandırıcıları yakalamak için konuşmaya başladı. Dolandırıcılar konuştuğu kişinin farklı biri olduğunu fark etmesi üzerine telefonu kapattı. Aynı telefon numarasını arayan polisler dolandırıcılara ulaşamadı.

AYNI YOLLA İKİNCİ DEFA KANDIRILDI

Aynı yolla ikinci defa kandırıldığı öğrenilen Ömer Alkan, "Bu duruma daha önce de düştüm fakat banka memurunun "seni dolandırıyorlar parayı yatırma" demesi üzerine dolandırılmaktan son anda kurtuldum. Bu kez beni kandırdılar. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü deyince inandım. İstedikleri hesap numarasına 3 bin lira yatırdım. Elimdeki 900 lirayı da yatıracakken polis beni önledi" dedi.