Eniz Orakcıoğlu

Değirmenlik Belediyesi'ne bağlı Cihangirli vatandaşlar, Yeni Bakış’a konuşarak sorunlarını dile getirdi. Köy sakinleri eskiden tonunu 1 TL’ye aldıkları suyun, şimdi tonuna 5 TL ödemelerinden şikayetçi oldu. Bunun yanında mezarlıkta yaşanan sorundan da yakınan vatandaş, dere suyunun mezarlığın içine dolmasından ve sürekli mezarlık yenilemekten şikâyet etti.

Vatandaş ne dedi?

Efruz Özbilek;“Mezarlığın içi su doluyor”

“Ben Cihangir DP örgüt başkanıyım. Köyde altyapı hazır ama Atatürk büstünün yanından girişe kadar yapıldı, yani köyün 3’de 1’i tamamlandı. Ülkede ekonomik kriz var olabilir, bazı insanların alım gücü de düşmüş olabilir ama diğer taraftan baktığımızda 7 bin TL maaş alan ve tek kişi geçinen kişiler de var. Yine köy içinde Spor Kulübüne yapılan yatırımlar köyün olumlu taraflarından sayılabilir,  bölgede sahip olduğumuz futbol sahası KKTC’de başka bir yerde yok o kadar da güzel bir sahadan bahsediyoruz, hatta birçok başka bölge takımı gelip bizim sahada maçlarını oynamaktadır. Diğer taraftan birçok köyde olmayan çocukların eğlenip, oyun oynayabilecekleri çocuk park yeri de bizim köyümüzde mevcuttur. Kaldı ki olumluların yanında köyde olan olumsuzluklarda vardır. Örneğin; Son teknoloji sokak lambaları takıldı ve burada elektrik enerjisine de ihtiyaç kalmadı, ama yetkililer eski sokak lambalarını hala yakarak, bizden halen daha aydınlatma parası almaktadır. Köyümüzün diğer bir sorunu ise mezarlığın içini basan dere sularıdır. Mezarlığın duvarının altının kazılması orada delik açtı ve dereden akan su mezarlığa girer ben 3’üncü kez mezarlık yeniliyorum”

Osman Topuz;“En büyük sorun su faturaları”

“Cihangir halkı en çok su faturalarının yüksekliğinden şikâyetçi, çünkü su gelmeden önce tonunu 1 TL’ye aldığımız suyun tonuna şimdi 5 TL ödüyoruz. Bunun yanında tüm ülkenin ekonomik durumunda yaşanan çöküş gibi köy halkında, bizlere de yaşanan durum aynı, diğer taraftan yapılan akaryakıt, gaz ve elektrik zamları da bizi inanılmaz etkiledi. Diğer taraftan üniversite mezunu gençlerimizin kasiyerlik yapması e onlara iş imkânı yaratılmaması da hem ülkenin hem de Cihangir’in sorunlarından biridir.”

Tüner Gürsün;“Bazı yolların kenarları çöktü”

“Cihangir’de yaşanan problemler arasında sokak lambalarının bozuk oluşu ve geceleri yolların karanlık oluşu var. Bunun yanında bazı yolların kenarları yağan yağmurdan dolayı çökmüş durumda ve yoldan aynı anda 2 arabanın geçmesi imkânsız hal aldı. Her gün ardı ardına yapılan zamlarda bizleri kötü etkiledi. Köyde suyun tonuna 5 TL ödüyoruz, akaryakıta, gaz ve elektrik zamları altından kalkamıyoruz.”

Özel Batmazoğlu;“Boşa aydınlatma parası ödüyoruz”

“Köyümüzde öncelikle çok güzel yatırımlar vardır, örneğin henüz tamamlanamasa da köyün 3’de 1’inin altyapısı tamamdır. Diğer taraftan Spor kulübü, futbol sahası ve çocuk parkı gibi gözle fark edilir güzellikte yapılanmalarımızda bulunur. Bunun dışında yeni yapılan sokak lambaların yanındaki eski lambalar yeniler dikilmesine rağmen hala daha çalıştırılmakta ve bizlerden aydınlatma parası almaktadır. Sorunlarımızdan bir diğeri de mezarlığın içerisine dereden akan ve oluşan duvar deliklerinden giren sular.”

Celal Topuz;“Altyapılar tamamlansın”

“Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, dövizin yükselişi ve akabinde yapılan zamlar bizleri olumsuz yönde etkiledi. Özellikle çocuk okutan kişiler bu durumdan bir hayli etkilendi. Bölgede eksik olan alt yapıların tamamlanması da önemli ama değirmenliğe bağlı 13 köy var hangi birine, hangi parayla altyapı yapacak bilemiyorum.”