Melin DOBRAN

Balıkesir Muhtarı Mehmet Karaborsa, köyde ciddi şekilde su sorunu olduğunu söyledi. Özellikle köydeki hayvancıların bu konuda büyük sıkıntı yaşadığını dile getiren Karaborsa, başka köylerden para karşılığı su tedarik edildiğini ifade etti. Karaborsa, “Türkiye’den su geldiği zaman ne olur bilemem ama su büyük sıkıntıdır” dedi. Muhtar Karaborsa, mandıralar bölgesindeki yer sorunundan da söz etti.

“Tankerle su alıyorlar”

“Köydeki en büyük sorunlardan biri, hayvancılık bölgesindeki su sorunudur. Hayvancılar kendi imkânları ile suyu dış taraftan tedarik ediyorlar. Başka köylerden para karşılığı alıyorlar. Bu insanların şimdilik başka çaresi yok. İlerleyen günlerde bu su Türkiye’den geldiği zaman ne olur bilemem ama şimdilik su büyük sıkıntıdır. Yaz kış bu sorun sürüyor ama yaz döneminde sorun büyüyor. Köye dışarıdan tankerlerle su getiriyorlar. Kışta 1 tanker gelirse yazda 2-3 tanker geliyor. Bu tankerlerden dolayı bu defa köylü rahatsız oluyor. Köydeki en büyük şikâyet, bu tankerlerin köyün içine girip çıkmasıdır. Tankerler nedeniyle zaman zaman yolda çökme de meydana geldi. Bu soruna şu anda bir formül bulamadık. Demirli köprü dediğimiz bölgede bir ara çalışma oldu. Tankerler köye o taraftan giriş çıkış yapsın diye. Şu an ne aşamadadır bilmiyorum ama bir çözüm için uğraşılıyor.”

“Yer sorunu var”

“Köydeki bazı hayvancıların, evlerinin yanında hayvanları var. Bu hayvanları barındıracak başka bir yerleri yok. Yer talep edenlere, yer olarak cevap verilemiyor. Yer kalmadı. Çok fazla hayvancımız yok ama 3-5 hayvancı bu durumdan dolayı mahkemeliktir. Diğer köylüler, hayvanların kokusundan, sesinden şikâyetçi oldu. Şimdi bu insanların hayvanlarını oradan çıkartmak için yer göstermek lazım. Böyle bir sorunumuz var. Yer göstermeden ‘çık’ diyemiyoruz.”