Onur Ulağ

Başkent Lefkoşa’nın Küçük Kaymaklı bölgesinde önceki gün yaşanan trafik kazasında ağır yaralanan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Yusuf Ergündüz kaldırıldığı Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve dün sabah saat 05.20 sıralarında hayatını kaybetti. 

Aslen Gaziantepli olan Ergündüz, iki hafta önce eğitim için Kuzey Kıbrıs’a gelmiş ve Lefke Avrupa Üniversitesi’ne (LAÜ) kayıt yaptırmıştı.

Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi olan Muhammed Yusuf Ergündüz’ün zamansız vedası başta ailesi olmak üzere okul arkadaşları ve LAÜ ailesini hüzne boğdu.

Elde edilen bilgilere göre ise çocuklarının cenazesini almaya gelen aile bugün yapılacak otopsinin ardından Muhammed Yusuf’un naaşını memleketi olan Gaziantep’e götürecekleri kaydedildi.

Sürücü Gözübüyük tutuklandı

Öte yandan, Ergündüz’e çarpan araç sürücüsü gözaltına alınarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis, zanlı Rıfat Gözübüyük’ün 8 Ekim tarihinde saat 23.00 raddelerinde Lefkoşa’da Şht. Mustafa Ruso Caddesinde TJB 485 plakalı Taksi aracı yolu yaya olarak geçmeye çalışan 19 yaşındaki Muhammet Yusuf Ergündüz’e çarparak ağır yaralanmasına sebep olduğunu söyledi. 

Polis, kazadan sonra ağır yaralı vaziyette Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ergündüz’ün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini söyledi.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın yeni olduğunu ve zanlının da güvenliği açısından ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.