Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Bafra Turizm Bölgesinde bulunan bir otelde 7 bin 800 TL tutarında, sahte parayı tedavüle süren ve tutukluluğu esnasında tedavi gördüğü Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin penceresinden atlayarak firar eden Abdurrahman Asiltürk, yargılandığı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti tarafından dün, 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan üye yargıçlardan Murat Soytaç, sanığın işlemiş olduğu suçun ticaret ortamındaki güveni sarstığını ve konu suçların her geçen gün artış gösterdiğini söyledi. 

Kamu güvenini sarsan suçlar karşısında mahkemelerin görevinin kamu menfaatini ön planda tutarak sanıkları cezalandırmak olduğunu belirten Soytaç, sanığın tutukluluğu esnasında yasal tutukluluktan firar ettiğini de vurguladı. 

“Sanık kumar bağımlısıdır”

Sanığın kumar oynadığı sırada gerçek parasının bitmesinin ardından sahte banknotları tedavüle sürerek konu suçu işlediğini ifade eden Soytaç, sanığın müştekinin zararını fazlası ile de tazmin ettiğini ve suçunu kabul ederek mahkemeye yardımcı olduğunu anlattı. Soytaç, sanığın kalp rahatsızlığını da göz önünde bulundurduktan sonra geçmişte sabıkasının bulunmaması nedeniyle 9 ay hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını açıkladı.