Gönyeli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Lefkoşa- Girne Anayolu'nun Gönyeli Çemberi ile Boğaz Kavşağı'na kadar olan kısmı Gönyeli Belediyesi ile Dikmen Belediyesi’nin ortak çalışması sonucu temizlendi.

Güç birliği ve dayanışma gösteren belediyeler, yol kenarında bulunan otlar ve refüjlerdeki çalıları yaklaşık bir haftalık çalışma ile temizledi.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, ana arterler üzerindeki temizlik çalışmalarının belediyelerin görevi olmadığını anımsatarak, “Topluma daha yüksek kalitede hizmet vermek yönündeki duyarlılığımız ve işbirliği anlayışımız ile bu temizlik çalışmasına imza atmayı kendimize görev bildik” dedi.

Gönyeli ve Dikmen belediyelerinde görev yapan emekçilere de bu işbirliğini başarıyla yerine getirdikleri için teşekkür eden Ahmet Yalçın Benli, “Temizlik yerel yöneticiliğin en önemli odağıdır. Temizlemek kadar bunu korumak da önemlidir, yurttaşlık görevidir” şeklinde konuştu.

Dikmen Belediyesi ile birlikte özverili bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Benli, belediyeler arası işbirliğinin bu tür durumlarda daha da önem kazandığını belirtti.

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi de, Gönyeli Belediyesi ile beraber çalışarak Lefkoşa-Girne Anayolu'nun büyük bir kısmını temizlediklerini belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.