Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’ndaki törende konuşan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil basına, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Yıldırım Tosun ise çocuklara hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Okul Müdürü Tosun, trafikte ailelerin, öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin, yani herkesin sorumluluğu olduğunu kaydederek, dünkü kazada ve diğer trafik kazalarda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa diledi, üzgün olduklarını söyledi.

KTÖS Genel Sekreteri Elcil de konuşmasında, “öğrenci taşımacılığı”, “saat uygulaması”, “yollardaki alt yapı eksikliği ve “ağır vasıta sürücülerinin denetimiyle” ilgili konularda değerlendirmede bulundu.

Öte yandan; Lefkoşa’daki bazı liselerde öğrenim gören öğrenciler, dün yaşanan trafik kazasını protesto etmek amacıyla Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Cumhuriyet Meclisi ile Başbakanlık önünde eylem yaptı ve tepkilerini dile getirdi.

Yüzlerce öğrencinin katıldığı eylemde öğrenciler, kazada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

“Zaman zaman tansiyonun yükseldiği eylemde öğrenciler, “yollar yapılsın, yollar mezar olmasın”, “Karanlıkta okula gidilmez”, gibi sloganlar attı.

Polis eylem esnasında öğrencilere müdahale etmedi ancak öğrencilerin kendilerine zarar verecek şekilde davranmaması için uyarıda bulundu.

Öğrencilerin eylem sırasında Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüşme talebi de oldu. Başbakanın makamında olmaması nedeniyle görüşemeyen öğrencilerden iki kişi ve bir öğretmen Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ile biraraya geldi.

Görüşme sonrası Atatürk Meslek Lisesi Konsey Başkanı Hüseyin Kofalı, arkadaşlarının yanına giderek eylem gerekçelerine ilişkin taleplerini ilettiğini ve taleplerinin masaya yatırıldığını ifade etti.

Öğrenciler bu açıklamanın ardından Başbakanlık önünden ayrılarak, arkadaşlarına destek vermek üzere Lefkoşa Dr. Burhan Naltbantoğlu devlet hastanesine gitti.
Kazada yaralanan 7 kişinin tedavileri ise sürüyor…

Bel kemiği kırılan 16 yaşındaki Sude Demay bu sabah ameliyat edildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Doğukan Hüryaşar ile Ferah Mutluel’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Yoğun Bakımda tedavisi süren Havva Kaymakamtorunları’nın ise bilincinin açık, durumunun stabil olduğu belirtildi.Feci kazada hayatını kaybeden 3 can son yolculuklarına uğurlanıyor…

Denktaş Mutluel ve Sude Demirkıran bugün toprağa verilirken, İlayda Yeliz Öztürk yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

Bu arada, dünkü kazada 3 kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan tır sürücüsü Safa Güngör ise bu sabah mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme soruşturmanın sürdürülebilmesi için Güngör’ün iki gün tutuklu kalmasına ve ehliyetine el konulmasına karar verdi.