CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde eylemlerle anılan Taksim ve Tandoğan meydanları başta olmak üzere hiçbir meydanın gençlere yasaklanmayacağını belirterek, "Enerjinizi istediğiniz gibi boşaltacaksınız" dedi.

Partisinin Hatay'daki Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde refahı tabana yayacağız" diyerek vatandaşlardan oy istedi. Vatandaşların sandığa giderken iyi düşünmeleri gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ankara'daki beylerin çocukları otomatikman devlet memuru oluyorlar, hiçbir sınava girmeden memur oluyorlar. Değerli kardeşim düşünecek benim çocuğum neden işsiz diye. 7 Haziran'da sandığa giderken bunu düşün vatandaşım" ifadelerini kullandı.

İktidara geldiklerinde hiçbir ailenin gelirinin 700 liranın altında olmayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, ülkede 3 milyon 750 bin hanede 17 milyon yoksul bulunduğunu dile getirdi. CHP iktidarında hiçbir sosyal yardımın kesilmeyeceğini, aksine iki kat artacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ülkede kimsenin "yoksulum" demeyeceğini söyledi.

"ULUSLARARASI SURİYE KONFERANSI'NI TOPLAYACAĞIZ"

Ortadoğu politikasını sil baştan yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'ya barışı getirmek için Uluslararası Suriye Konferansı'nı toplayacaklarını ifade etti. İktidara gelmeleri halinde Suriye'ye silah ve mühimmat gönderilmesine asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, Katar'dan Esenboğa'ya kaynak, oradan da Ortadoğu'ya silah gönderildiğini öne sürdü.

"ANADOLU'NUN GÖBEĞİNE 200 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM"

İktidara geldiklerinde çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceği vaadini yineleyen Kılıçdaroğlu, emeklilere yönelik de vaatlerini anlattı. Türkiye'de 11 milyon emekli olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında her yıl birer maaş ikramiye vereceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, saman ve koyun ithal edilmesinden yakınarak, hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Merkez Türkiye projesiyle Anadolu'nun göbeğine 200 milyar dolar yatırımla küresel proje yapacaklarını kaydetti.

MİT TIRLARI GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLAYAN DÜNDAR'A TEŞEKKÜR

Gençlere de vaatlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde Taksim ve Tandoğan dahil olmak üzere hiçbir meydanın gençlere yasaklanmayacağını vurgulayarak, "Enerjinizi istediğiniz gibi boşaltacaksınız. Çünkü ben sizi ülkenin umudu ve geleceği olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Ülkedeki yurt sorununu da 1 senede çözeceğini anlatan Kılıçdaroğlu, YÖK'ü kaldıracağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, MİT TIR'ları görüntülerini yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a da destek vererek, gazetecilik görevini yaptığı için teşekkür etti.