İzmir'de yaşayan Fatma Yılmaz, kendisi gibi engelli eşi Dinçer Yılmaz'a Babalar Günü hediyesi almak için televizyon kanalında gördüğü reklam üzerine cep telefonu sipariş etti.

Engelli maaşından ayırdığı parayla eşine sürpriz yapmak isteyen Fatma Yılmaz'a gelen paketten tarihi geçmiş masaj kremi, yeşil kahve ve kellik spreyi çıktı.

İzmir'de yüzde 42 engelli raporu bulunan bir çocuk annesi 28 yaşındaki Fatma Yılmaz, yüzde 52 engelli raporu olan 37 yaşındaki eşi Dinçer Yılmaz'a Babalar Günü hediyesi almak istedi. Özel bir televizyon kanalında 70 liraya cep telefonu reklamı gören genç kadın, reklama inanarak ekrandaki numarayı aradı ve eşi için cep telefonu sipariş etti. Üç ayda bir aldığı engelli maaşını çekerek 70 lirayı ödeyen Yılmaz, eşine cep telefonu sürprizi yapmak isterken gelen kargoyla şoke oldu. Gelen paketten, cep telefonu yerine tarihi geçmiş masaj kremi, yeşil kahve ve kellik spreyi çıktı.

"BİZİM GİBİ KANMASINLAR"

Eşine Babalar Günü hediyesi almak isterken özel bir televizyon kanalında yayınlanan reklama rastladığını söyleyen talihsiz kadın, olayı şöyle anlattı: "Reklamı görünce engelli maaşımı çekip telefonu aldım. Kargo geldiğinde paketten cep telefonu yerine krem, kellik spreyi, yeşil kahve çıktı. Bizi mağdur ettiler, kandırdılar. Başka vatandaşlar mağdur olmasın. Vatandaşları uyarıyorum; bizim gibi televizyondan görüp kanmasınlar. Ben eşime Babalar Günü için telefon almak istedim ama hiç ihtiyacımız olmayan şeyler geldi."

"EN KÖTÜ BABALAR GÜNÜ"

Televizyonlarda yayınlanan bu tip reklamla halkın kandırıldığını belirten Dinçer Yılmaz da, "Bu durumda ne söylenir ki? İki üç gündür sinirden uyuyamadım. Halkı bu şekilde kandırmasınlar. Aldıkları para haram olsun. Yolladıkları ürünlerin tarihi geçmiş ve pislik içinde. Yeşil kahve küflü. En azından onu içeyim dedim ama içemedim. Zaten üç kuruş para kazanıyoruz. Rahatsızlığım nedeniyle düzenli iş bulamıyorum. Evi zar zor geçindiriyoruz. Üstüne bir de bu olayı yaşadık. Numarayı aradığımızda "bir hafta içinde yollayacağız" dediler ama aramadılar. Bu yıl en kötü Babalar Günü'nü yaşadım" dedi.

"UZMANLARIN BAŞKA PROGRAMLARDAKİ GÖRÜNTÜLERİNİ YERLEŞTİRİYORLAR"

Kanalların bu tür reklamlarda tanınmış kişiler veya uzmanların görüntülerini reklamlara yerleştirdiğini söyleyen Yılmaz, "Uzmanların bu reklamlarla alakası olmayan, geçmişte katıldığı programların görüntülerini reklamlara yerleştiriyor ve güvenimizi kazanıyorlar. Bunu anladık ama geç anladık" diye konuştu.