İzmir'de resim dersleri alan ve azmederek ressamlara taş çıkartan 52 yaşındaki Ziya Ekinci'nin en büyük destekçisi, hayatı boyunca hem annesi hem de arkadaşı olan 77 yaşındaki Gönül Ekinci oldu. Anne-oğlun en büyük hayali ise birlikte sergi açmak.

Bayraklı ilçesinde yaşayan 77 yaşındaki Gönül Ekinci, fedakarlık göstererek 52 yaşındaki oğlu Ziya Ekinci'ye hep destek olarak yanından bir an olsun bile ayırmadı. Oğlunun mutlu olmasını isteyen ve sürekli mücadele veren fedakar anne, engelli oğlu Ziya'yı Bayraklı Belediyesi'nin ücretsiz olarak Ressamlar Sokağı'nda açtığı resim kursuna kayıt yaptırdı.

OĞLUNU HER GÜN KURSA GETİRİYOR

Fedakar anne Gönül Ekinci, sırf oğlu mutlu olsun diye onu haftanın belirli günleri kursa getirerek eğitim almasını sağladı. 52 yaşındaki Ziya Ekinci'de, hayatındaki engelleri kaldırarak azmetti ve resim yapmayı öğrendi. Eğitmen Mustafa Özkalp de engelli Ekinci ile yakından ilgilenerek, ona resim yapmanın inceliklerini anlattı.

ANNE-OĞUL RESİM SERGİSİ AÇMAK İSTİYOR

Kısa süre içerisinde resim yapmayı öğrenen ve ressamlara taş çıkartan Ziya Ekinci, en büyük hayalini gerçekleştirerek kurs açmak istediğini ifade etti. Ekinci, kendisi gibi engelli tüm vatandaşları da ücretsiz resim kursuna davet etti. Ziyanın annesi olmanın yanı sıra en büyük destekçisi olan Gönül Ekinci, oğlunun 2 aydır kurslara geldiğini ve mutlu olduklarını söyledi. Anne Ekinci, "Onunla 52 senede bir olduk. Beraber sevgiyle bu hale getirdim. Bunları sevmek gerek. Saklamamak, evde hapsetmemek gerek. Ben oğlumu 52 senedir elmas bir gerdanlık gibi boynumda taşıdım. Ömrüm vefa ettiği müddetçe de taşıyacağım. Hocamızda bize hem kapısını hem de yüreğini açtı. Bizde burada 2 aydır çok mutluyuz. Ayaklarımı sıkı basıyorum. İnatçı bir kadınım. Kolay kolay pes demem. 80 yaşında anne oğul sergi açarız" diye konuştu.

ZİYA EKİNCİ'NİN AZMİNE EĞİTMENİ HAYRAN KALDI

"Onlardaki ruh derinliğini ve sanat aşkını ben gördüm" diyen Ressam Mustafa Özkalp, "50 senedir bu işle uğraşıyorum. Kim sanata gönül vermiş kim resimden anlar biraz biliyoruz. Burada her türlü insana yer var. Yeter ki resim çalışmak istesin. Yaklaşık 2 aydır resim çalışıyoruz. Sulu boyadan başladık. Gönül hanım kendini her şeyini oğlu Ziya'ya adamış. İkili içindeki sanat aşklarını devamlı canlı tutuyor. Ziya hırsla resim yapıyor. Ne verirsem onu çiziyor. Ama çocukça çiziyor. Benim de en çok hoşuma giden yönü bu. Hiç içinde etki yok, katkı yok. Ben de onları birkaç darbe vurarak sanatsal resimlere dönüştürüyorum. Sanat okullarından ve akademiden gelen arkadaşlar Ziya'nın yaptıklarına müthiş bir gözlen bakıyorlar. 3-4 tane resim dosyası bitirdi. Geldiği her günde yeni bir şeyler çıkarıyor" dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, ressamlar sokağında bir ilk yaşandığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

"Engellilerin hayatın her alanında olması için elimizden geleni yapıyoruz. Onların evlerinde hapsolmasına asla ama asla izin vermiyoruz. Onlar için farklı hobi kursları düzenliyoruz. Engelli araç sayımızı üçe çıkardık. Bizler de birer engelli adayıyız. Bunun unutulmaması gerekiyor. Ressamlar sokağındaki ressamlarımız çok önemli bir projenin altına imza atıyor. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum."

Engelli oğlunu 52 yıldır yanından ayırmıyor

Engelli oğlunu 52 yıldır yanından ayırmıyor