Gamze Pir Baykur

Mağusa'da 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde engelli olan Mustafa Neşeli’nin boynunda asılı bulunan çantayı şiddet kullanarak zorla almak suretiyle soygun suçu işleyen sanık İbrahim Turaç dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Soygun”, “Sirkat” ve “Darp” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Turaç, 18 ay hapis cezasına mahkum edildi.

PARA VE MİLLİ PİYANGO BİLETLERİNİ ALDI

Sanık İbrahim Turaç 16 Ağustos 2014 tarihinde engelli aracı ile seyir halinde bulunan Mustafa Neşeli'yi arkasından tutup şiddet kullanarak durmasını sağladıktan sonra boynunda asılı bulunan çantayı ve içerisindeki 23 TL nakit para ile 34 adet TC Milli Piyango biletlerini sirkat ederek soygun suçunu işlemişti.

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık İbrahim Turaç’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanık Turaç’ın mahkum olduğu “Soygun” suçunun en ağır suçlar arasında yer aldığını belirten Mesutoğlu, “Soygun”, “Soyguna teşebbüs” ve “Sirkat” suçlarının yaygınlaştığını vurguladı. Mesutoğlu, sanık Turaç’ın engelli bir kişiyi takip ettikten sonra şiddet kullanarak boynunda asılı bulunan çantayı sirkat ettiğini ve çanta içerisindeki parayı da utanmadan marketten alışveriş yaparak harcadığını söyledi. Sanık Turaç’a işlediği suçların ciddiyeti ile orantılı bir hapis cezası verilmesi gerektiğini belirten Mesutoğlu, sanığı 18 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.