Eniz Orakcıoğlu

Engelliler Dayanışma Derneğİ Başkanı Ömer Suay, 2015 yılını geride bırakırken derneğin ve dernek faaliyetleri açısından en parlak dönemi geçirdiklerini ifade etti. Yeni Bakış’a açıklamalarda bulunan Suay, “Siyasi engellere, sistem yetersizliklerine, yani kısacası tüm sorunlara rağmen yılmadan mücadele ettiklerine dikkat çekti.

“İhtiyaçlı bireyler için yürütülen çalışmalar, eğitim hizmetleri ve farkındalık programlarıyla dolu dolu bir yılı geride bırakıyoruz” diyen Suay, “Tüm bu çalışmalar, sadece duyarlı kurumların ve vatandaşların desteği ile yürütüldü. Bu noktada devletimizin bir desteği olduğunu söyleyebilmem mümkün değil maalesef” şeklinde konuştu.

“Siyasi engellere takıldık”

Gönüllü bir şekilde dernek çalışmalarını yürütürken çok defa siyasi engellere takıldıklarını belirten Suay, “İstihdam bekleyen engelliler için verilen sözlerin, yasal zorunluluğun yerine getirilmemesi, hükümetin sürekli olarak değişmesi nedeniyle, atılacak olan ortak adımların unutulması ya da dikkate alınmaması bu siyasi engellerden sadece birkaçı...

“Her şeye rağmen umutluyum”

Tüm sistemsel sorunlara, siyasi engellere ve sembolik çalışmalara rağmen umutluyum. Çünkü sembolik adımlarla samimi çalışmaların arasındaki farkın kısa sürede belli olacağını ve samimiyetin kazanacağını biliyorum. Dolayısıyla cılızda olsa samimi çalışmalara şahit olmak, bu yönde gerçekten umut vericidir” diye konuştu.

“Mücadele etmekten yılmayacağız”

Suay, asla umutsuz olmadığını belirterek, 2016 yılından hem çok şey bekliyorum, hem de hiçbir şey beklemiyorum” dedi. Hayallerle avunacakları sistemsizlikle mücadele etmek zorunda kalmayacakları, parti değil, vatandaş menfaatinin ön planda tutulduğu olaylara şahit olacakları bir yılın kendilerini beklediklerine dikkat çeken Suay, şunları söyedi:

“Hizmete sokmayı planladığımız projeler var”

“ Biz yine çalışmaya, mücadele etmeye, yılmamaya devam edeceğiz inşallah. Duyarlı vatandaşlarımızın desteğiyle daha yürüyecek çok yolumuz var. Görme engelliler kütüphanesi ve engelsiz stüdyo gibi ülkemizde ilk olan eğitimsel projelerimizin yanı sıra, önümüzdeki dönemde hizmete sokmayı planladığımız önemli birkaç proje daha var. Bunlardan birisi, engelsiz aktiviteler ismi altında hazırlanan izleme odası. İzleme odası, hem az gören, hem de diğer engel grupları için 3D konforunda eğitici filmlerin izlenebileceği özel tasarlanmış bir oda olacaktır.”

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi