Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Federasyona bağlı Kıbrıs Türk  Görmezler Derneği, Kıbrıs Türk  İşitme-Konuşma Engelliler Derneği, Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği, Spastikleri Koruma Cemiyeti ve Engelli Aileler Dayanışma Dernekleri 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı etkinliklerle kutlayacak.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Federasyon yönetim kurulu ve  bir heyet 11 Mayıs Pazartesi günü saat  09.20’de Atatürk Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulunacak;  09.40’ta Dr. Fazıl Küçük, saat 10.10’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın mezarını ziyaret edecek.
Aynı gün saat 10:30’da Engelliler Federasyonu’nun  Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür Salonu’nda basın toplantısı düzenlenecek.

Federasyon Başkanı Derviş Yücetürk, Engelliler Haftası’nda engellilerin çeşitli sosyal ve ekonomik sorunlarını dile getirip, devlet yetkililerinin bu sorunlara dikkatlerini çekeceklerini  ifade etti.

Yücetürk, hafta boyunca engellilerin genel sorunlarını içeren 11 maddelik genel istem paketinin tüm ilgili mercilere iletileceğini kaydederek, “En büyük sorunlarımızdan olan başta özel eğitim, istihdam, Engelsiz Yaşam Evi’nin inşa edilmesi ve Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasası’yla ilgili tüzüklerin tadil edilmesi konuları ağırlıklı olarak gündemde yer alacaktır” dedi.