Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, engelli bireylerin tüm sorunlarının çözüm noktası olabilecek bir birim veya daireyi ivedilikle hayata geçirmek istediklerini bildirdi.

Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Denktaş, Günay Kibrit başkanlığındaki Ortopedik Özürlüler Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Kabulde, dernek başkanı Kibrit tarafından Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılar dile getirildi, bu sıkıntıların çözümü konusunda destek istendi.

Dernek başkanı Günay Kibrit, önceliklerinin engelli bireylerin istihdamı olduğuna dikkati çekerek, 2006 yılından beri kamuda engelli istihdamının yapılmadığını  belirtti ve bir an önce yasalar çerçevesinde bu istihdamların gerçekleşmesini talep etti.

Kibrit, 1993 yılında yürürlüğe giren “Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasasının” bir an önce ele alınıp; “çağdaş bir yapıya kavuşturulması, özel teçhizatlı araç ithalinde yaşanan karmaşanın düzeltilmesine yönelik inisiyatif üstlenilmesi, engellilerin kullandığı tıbbi malzeme ve ekipmanların devlet tarafından karşılanması” konusunda ilgili bakanlıklarla istişare içerisinde olumlu adımların atılmasını istedi.

Günay Kibrit, tüm bu sorunların aşılması noktasında Denktaş’ın samimiyetine inanç belirterek, Denktaş’ın, engellilerle ilgili geçmişten bugüne atılan bütün adımlarda imzası olduğuna işaret etti ve hassasiyetine teşekkür etti.

DENKTAŞ: “AYRICALIK DEĞİL HAK…”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak, toplumun birer parçası oldukları gerçeğiyle engelli bireylerin kendileriyle barışık olmaları, kamu haklarından ve özgürlüklerinden herhangi bir ayrımcılığa uğramaksızın yararlanmaları için sağlanacak kolaylıkların devlet nezdinde devam edeceğini vurguladı.

Denktaş, bunun bir ayrıcalık değil, hak olduğunu belirtti.

Engelli bireylerin tüm sorunlarının çözüm noktası olabilecek bir birim veya dairenin hayata geçirilmesi düşüncesinde olduğunu da dile getiren Denktaş, bu konuda dünyayı takip ettiklerini, taraflarla istişareleri daha da sıklaştırarak böylesine bir birimi ivedilikle hayata geçirmek istediklerini söyledi.