Tatlısu Belediyesi ve Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında işbirliği protokolü imzalandı, engellilerin denize girişine olanak sağlayacak özel platform için ilk adım atıldı.

Tatlısu Plajı’na uygulanacak platformun iki ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Protokol, Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış tarafından imzalandı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürlüğü’nde yer alan imza törenine, projeye öncü olarak ihtiyacı ortaya koyan Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nden Asbaşkan Ahmet Akdeniz de katıldı.

Orçan: Engellilerimiz çok daha özgürleşecek

Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan, engelli vatandaşlarımızın denize rahatça girebilmesi için önemli bir işbirliğine imza attıklarını söyledi.

“Engelsiz platform ile engellilerimiz çok daha özgürleşecektir” diyen Orçan, Kuzey Kıbrıs Turkcell ile yaptıkları bu işbirliğinden son derece mutlu olduklarını belirtti.

Projenin Temmuz ayı içerisinde tamamlanması için çalışacaklarını anlatan Orçan,  “Engellilerin denize doğrudan girişine imkan yaratacak bu platform ülkemize bir ilk olacaktır” diye konuştu.

Tatlısu Belediye Başkanı A. Hayri Orçan, projenin tüm belediyelere örnek olması temennisini dile getirerek, “Bu projenin yanında, yine belediyemize ait konaklama alanında da engelli uyum konaklama yerimiz mevcuttur. Engelliler rahatlıkla tesisimizde konaklayacak, denize girebilecekler” dedi.

tatlisu-belediyesi_turkcell_engelsiz-deniz-aparati-(2).jpg
 

Barış:  Tek yürek olmaya devam edeceğiz

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış da uzun yıllardır “Engelsiz Yaşam” odağında yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında pek çok ilki başardıklarını belirterek, Tatlısu Belediyesi’yle önemli bir işbirliğine imza atmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

“Kuzey Kıbrıs Turkcell, engellilere yönelik tüm projeleri gönülden sahipleniyor, bu farkındalığın yaygınlaşmasından mutluluk duyuyor” diyen Ayhan Barış, ülkemizde engellilere yönelik artan duyarlılığın kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Projenin ülkemizde bir ilk olacağını anımsatan Ayhan Barış, “En büyük dileğimiz böylesi girişimlerin çoğalması, her bir bireyin, hayatın hiçbir alanında engellenmeden başarılarını ve sevinçlerini ileriye taşımasıdır. Ulaşım, erişim, dolaşım, eğitim, sağlık ve sosyal çevreye katılım hakkı için engellilerimizle tek yürek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, işbirliğinden dolayı Tatlısu Belediyesi ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne de teşekkür etti.

tatlisu-belediyesi_turkcell_engelsiz-deniz-aparati-(3).jpg

Akdeniz: Kamusal alanlarda engeller kaldırılmalı

Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Asbaşkanı Ahmet Akdeniz de engelli bireylerin topluma aktif katılımı yönünde çözüm odaklı ilerlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Tatlısu Belediyesi arasındaki bu işbirliği ile engellilerin sosyalleşmesi yönünde önemli bir adım daha atılacağını belirten Akdeniz, “Sosyalleşmek için toplumla iç içe olmak önemlidir. Bunun için de özellikle kamuya açık alanların engellilere uyumlu olarak düzenlenmesi, bu sosyalleşmeyi ileriye taşıyacaktır” dedi.

Akdeniz sözlerini şöyle sürdürdü:

“8 yıldan beri ismini taşımaktan onur duyduğum Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın bir ferdi olarak da Kuzey Kıbrıs Turkcell'in engellilerin sorunlarına çözüm üretmesine bizzat şahit olmaktayım. Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesine derneğim ve şahsım olarak teşekkür ediyorum. Tatlısu Belediyesi’ne de bu sorunların çözülmesinde her zaman öncü olduğu için teşekkür ediyorum. Belediyemiz, kaldırımlar, rampalar, engelli park yerleri gerekse her yıl yapmakta olduğu harnup festivallerinde engellilerimizle yaptığı ortak etkinlikler sosyal bir belediyecilik sergilemektedir.”

tatlisu-belediyesi_turkcell_engelsiz-deniz-aparati-(4).jpg