KKTC Lions Kulüpleri Birliği’nce Çevre Günü nedeniyle “Engelsiz Lions Aile Parkı” inşa edilecek arazide temizlik yapıldı.

Lions Kulüpleri Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Yenişehir Muhtarı Metin Bıçkıcıoğlu’nun da katılımıyla, Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliğinde inşa edilecek Feride Yemenicioğlu Engelsiz Eğitim ve Rekreasyon Merkezi’nin de yer alacağı “Engelsiz Lions Aile Parkı (Lions Family Park)” arazisi temizlendi.

Lefkoşa Türk Belediyesi temizlik şubesinin iş makinalarıyla moloz ve ağır çöpleri kaldırdığı temizlik çalışmasına, Girne Akdeniz, Girne Özgürada, Girne Vatan, Mağusa Kale, Mağusa Mesarya kulüplerinin başkan ve üyeleri de katılarak kalan çöplerin toplanmasına katkıda bulundu.

KKTC Lions Kulüpleri Birlik Başkanı Ezcan Özsoy, Lefkoşa’da Belediye Evleri bölgesinde inşa edilecek engelsiz parkın sadece yürüme engellilerin değil görme ve işitme engellilerin, yaşlılar ve gençlerin kısaca tüm bireylerin kullanabilecekleri bir park olarak tasarlandığını ve bu nedenle adını “Lions Aile Parkı” olarak isimlendirdiklerini belirtti.

Özsoy, park projesinin bölge halkı tarafından sahiplenilmesi ve olumsuz unsurların elbirliğiyle güzelliğe çevrilmesi temennisinde bulundu.

Bölge Muhtarı Metin Bıçkıcıoğu ise özelde Yenişehir Mahallesi’ne genelde tüm Lefkoşa’ya hitap edecek parkın 2010 yılında elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden resim sanatçısı Feride Yemenicioğlu’nun adının yaşatılmasının yanı sıra eserlerinin sergilenmesine imkan sağlayacak olmasından dolayı Lions Kulüpleri Birliğine teşekkür etti.

1465194538.jpg

1465194537.jpg