Lefkoşa Türk Belediyesi, Lions derneklerinin oluşturduğu KKTC Lions Kulüpleri Birliği ile Yenişehir’de özellikle engelli bireylerin yararlanabileceği bir park yapımı için işbirliğine gitti.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda birliğin başvurusu, LTB Teknik İşler ve Tasarım Komitesi’nin önerisi ve Belediye Meclisi’nin onayının ardından, Feride Yemenicioğlu’nun ismini taşıyan parkın proje sunumu gerçekleştirildi.

Sunuma LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra KKTC Lions Kulüpleri Birliği ve bu birlikle işbirliği içerisinde bulunan Uluslararası Lions Kulüpleri Vakfı temsilcileri, bölge muhtarı Metin Bıçkıcıoğlu, Feride Yemenicioğlu’nun bazı yakınları ve bölgeden yurttaşlar katıldı.

KKTC Lions Kulüpleri Birliği Başkanı, aynı zamanda projenin mimarı Ezcan Özsoy tarafından Başkan Harmancı’ya projeyle ilgili bilgiler verilirken, parkın konseptinin ‘Engelsiz Oyun Alanı, Eğitim ve Rekreasyon Merkezi’ olarak belirlendiğini aktardı ve bu düşünceye uygun bir yapılanma yaratılacağını ifade etti.

BAŞKAN HARMANCI: KAMU MENFAATİNE BİR PROTOKOL HAZIRLADIK

Özsoy’un sunumunun ardından söz alan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yeşil alanların kamunun ortak malı olduğuna işaret ederek, bu kapsamda kamu menfaatine bir protokol hazırladıklarını, uygulama projelerinin hazırlanması ile birlikte engelsiz bir parkın hayata geçeceğinden ötürü memnun olduğunu aktardı.

Harmancı, bundan sonraki süreçte tüm paydaşların birlikte sorumluluk alarak projeye hayat verileceğini, bölge insanının da buna inanarak katkı koyacağına ve destek olacağına inandığını sözlerine ekledi.