Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza  Ersan Saner, Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Saner, ziyaretin amacının engellilerin sorunlarına ortak çözümler üretmek olduğunu kaydetti.

ENGELSİZ YAŞAM EVİ

Saner,  göreve geldiklerinde arazi problemi yüzünden  inşaatı duran Engelsiz Yaşam Evi ile ilgili girişimlerin sonuç verdiğini ve yapımına son sürat devam edildiğini kaydetti.

ENGELLİ İSTİHDAMI

Engelli istihdamının yasaya rağmen arzu edilen noktada olmadığını belirten Saner,  Başbakan’ın da konuya hassasiyet gösterdiğini,  bu konuya hükümet olarak daha çok ağırlık vereceklerini ifade etti.

Saner,  Engelliler Dairesi’nin bakanlık altında kurulmasını sağlamak amacıyla  Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Kültür Bakanlığı  ile görüşmelerin  tamamlandığını,  önümüzdeki günlerde konuyla ilgili toplantı düzenleneceğini belirtti.

Saner, engelsiz yaşam için İçişleri Bakanlığı ile istişare ederek hareket edilmesi gerektiğini, bunun toplumsal bir sorun olduğunu,  bu konuda katalizör bakanlık olarak göreve devam edeceklerini ifade etti.

600 ENGELLİ

Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Günay Kibrit de,  Bakan Saner’in göreve geldiği ilk günden beri  engelliler konusunda kısa zamanda büyük  mesafe kaydettiğini, özellikle Engelsiz Yaşam Evi konusunda çok hassas davrandığını, bundan dolayı kendisine bir engelli olarak şahsı  ve derneği adına ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

Bu tip çalışmaların ve adımların daha etkili şekilde olması için Bakan Saner’den talepleri olduğunu söyleyen Kibrit, Engelliler Dairesi ve  Mimarlar Odası’nın hazırladığı engelli standartlarının Fasıl 96’nın  altına  tüzük olarak yerleştirilmesi konularında  yardım beklediklerini kaydetti.

Kibrit, her şeyi devletten beklemenin kolaycılığa kaçmak olduğunu belirterek,  sivil toplum örgütü olarak üstlendikleri görevde 580 engelli  üye ve vatandaşa çeşitli konularda hizmet ve destek sağladıklarını anımsattı.

Kibrit, istihdam bekleyen 600’e yakın engellinin olduğunu, bu kişilerin devlette veya  son yapılan teşvik edici yasayla birlikte özel sektörde istihdam edilmelerini de talep etti.