Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Engelsiz Yaşam Evi’nin üzerine inşa edildiği arazinin bir vatandaşa ait olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Saner, ilgili vatandaşın, arazinin tapusuna değil kullanım hakkına sahip olduğunu, konuyla ilgili yasal sürecin en erken zamanda tamamlanması için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

Saner, Engelliler Haftası dolayısıyla Derviş Yücetürk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yetkililerini kabul etti.

YÜCETÜRK: “YAŞAM EVİYLE İLGİLİ YASAL SÜRECİN UZAMAMASINI İSTİYORUZ”

Yücetürk kabulde yaptığı konuşmada, Engelliler Haftası’nın tarihiyle ilgili bilgi verdi.

Ülkede engellilerin, istihdamdan ulaşım ve eğitime pek çok alanda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu anlatan Yücetürk, özellikle Engelsiz Yaşam Evi konusunda yaşanan son gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini anlattı.

Görüşme öncesinde Bakan Saner’den konuyla ilgili doğru bilgiyi aldıklarını, bunun kendilerini memnun ettiğini ifade eden Yücetürk, yasal sürecin uzamaması temennisinde bulundu.

Yücetürk ayrıca, Engellileri Koruma ve İstihdam Yasası’nda yapılan değişiklikle thalassemia ve kanser hastaları gibi grupların da engelli sayıldığını hatırlatarak, bunu doğru bulmadıklarını, yasanın değiştirilmesini istediklerini söyledi.

1462888850.jpg

SANER: “ENGELSİZ YAŞAM EVİNİN ARAZİSİ TAPULU DEĞİL... İLGİLİ VATANDAŞIN SADECE KULLANIM HAKKI VAR”

Bakan Saner ise yaptığı konuşmada, engelliler konusunda çok hassas olduklarını belirtti.

Engelliler Haftası dolayısıyla bugün ülkedeki Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı engelli merkezlerini gezdiklerini anlatan Saner, “Sizlerin kaygılarını çok iyi anlıyorum” diye konuştu.

Engelsiz Yaşam Evi’nin üzerine oturduğu arazi konusunda bilgi veren Saner, kendileri görevi aldığında konuyla ilgili ara emrinin alınmış olduğunu, kendilerinin süratle konuyu incelediğini ve vatandaşın tapu değil kullanım hakkına sahip olduğunu öğrendiklerini belirtti. 

Konuyu yakinen takip ettiğini ifade eden Saner, konuyla ilgili yargı sürecinin hızla sonuçlanması için elinden geleni yapacağını belirtti.

Engellilerin sadece bu hafta değil, her zaman hatırlanması gerektiğini anlatan Saner, “Bakanlığın kapısı size her zaman açık” diye konuştu.