3 gün sürecek olan ve kortej ile başlayan festival havai fişek gösterisiyle devam etti. “Mormenekşe Simgesiyle Buluşmaya Devam Ediyor” sloganıyla gerçekleştirilen festivalde daha sonra konuşmalar yapıldı.

Mormenekşe Kadınlar Birliği ve Festival Komitesi Başkanı Evşen Ummanel,“enginar iz bırakan bir ürün. Festivalin de yüreklerde iz bırakmasını diliyorum” dedi.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir de Mormenekşe’nin enginar ile anıldığını anımsatarak,enginarın ülke ekonomisine olan katkısına değindi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da enginarın bu kadar gelişip uluslararası arenada tanınması için gösterilen çabanın takdir edilecek bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, enginar üreticisinin içinde bulunduğu sıkıntıların giderilip üreticinin daha iyi bir noktaya getirilebilmesi için de ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Mormenekşe’nin tanıtılması adına kadınların verdiği uğraştan mutlu olduğunu söyleyerek, katkı koyanları kutladı.

Festivallerin eski geleneklerin yaşatılması ve yeni dostlukların pekişmesine olanak sağladığını belirten Eroğlu, müzakerelerin sürdüğü bir aşamada dostlukların pekişmesi, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Etkinlikte konuşmaların ardından gösterileryer aldı.

8’inci Mormenekşe Enginar Festivali, Pazar akşamı sevilen sanatçı Murat Kekilli’nin konseriyle sona erecek.