Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs sorunuyla ilgili “Çözüm diye diye çözülmeye gitmeyi kabul etmiyor, bu ülkede barış yokmuş gibi, ‘barış istiyoruz’ diye diye bir savaşın içerisine girmek istemiyoruz” dedi.

Demokrat Parti (DP) Girne X. Olağan İlçe Kongresi, hafta sonu Vuni Palace Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Kongrede DP Girne İlçe Başkanlığı için Enver Hoca, Ahmet Ataksoy ve Mustafa Derviş Keyfiala yarışırken, oy çokluğu ile Enver Hoca DP Girne İlçe Başkanı seçildi.

DP basın bürosunun açıklamasına göre kongreye, DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, eşi Müge Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, parti yetkilileri, Kadın ve Gençlik Örgütleri ve partililer katıldı.

Divan başkanlığını Mehmet Erol Aktoprak’ın yaptığı kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalara geçildi.

“ADAYLAR KONUŞTU”

Serdar Denktaş’ın konuşmasının ardından DP Girne İlçe Bakanlığına aday 3 isim de söz aldı.

DP Girne İlçe Başkanlığı’na seçim sonucu oy birliği ile seçilen Enver Hoca, seçimler öncesi kürsüde yaptığı konuşmasında, bir süre önce ilçe amiri olarak atandığını, ilk icraat olarak da ekip arkadaşları ile birlikte köy köy dolaşarak, örgütleri yeniden yapılandırdıklarını söyledi.

Yeni dönemde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Hoca, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf R. Denktaş’ı da yâd ederek, Kıbrıs Türk halkına can ve kanla bedel ödenerek emanet bırakılan KKTC’ye daima sahip çıkacaklarını, kutsal bayrağı ilelebet dalgalandıracaklarını kaydetti.

Enver Hoca ayrıca, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı Cumhurbaşkanı makamına getirinceye kadar çalışacaklarını ve bunu başaracaklarını, çünkü bu ülkenin ve Kıbrıs sorunun çözümü için bir Denktaş’ın o makamda gerekli olduğunu belirtti.

DP Girne İlçesi Başkan adayı Ahmet Ataksoy da konuşmasında, müzakerelerde gelinen son aşamaları değerlendirdi.

Son olarak kürsüde DP Girne İlçe Başkan adayı Mustafa Derviş Keyfiala söz aldı. Keyfiala, kuruluşundan bu yana Demokrat Partili olduğunu ve DP’li kalacağını, kim kazanırsa kazansın kaybedenin olmayacağını, yine hep birlikte daha güzel yarınlar için çalışılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından faaliyet ve mali rapor okunarak aklandı. Ardından seçimlere geçildi.

Kurulan sandıkta oy çokluğu ile Enver Hoca DP Girne İlçe Başkanı seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu’na oy birliğiyle seçilen isimler ise şöyle:

“Ahmet Düzdaban, Mehmet Metin Alkan, Şener Dağgül, Cemalettin Karal, Yücel Kesiner, Özden Gülbaş, Mustafa Saymaz, Hüseyin Tarık Adanur, Altan İmamzade, Başak Tekerek, Cengiz Kaan, Hasan Kelebek, Erdal Kırış, Mahmut Düzdaban, Cemal Avkan, Mehmet Yıldırım, Turan Meral, Ali Fahri.”

İlçe Disiplin Kurulu’na oy birliği ile seçilen isimler ise şunlar:

“Sedat Hacımehmet, Ertuğrul Kayasal, Hasan Eşref, Özkan Sadrazam.”