Avrupa'ya gitmek için yürüyerek Edirne'ye gelen ve TEM otoyolunda durdurularak Sarayiçi Er Meydanı'na getirilen Suriyeli sığınmacıların bekleyişi sürüyor.

Sınıra yürüyüşleri sırasında jandarma ve polis ekipleri tarafından durdurularak Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'na getirilen bini aşkın Suriyeli sığınmacı, geceyi bölgede geçirdi. Sığınmacıların bir kısmı güreşlerin yapıldığı çayırda bazıları da stadyumun dışında bulunan fuar alanında sabahladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sığınmacılar için yaklaşık bin kişilik su ve gıda yardımında bulundu. Edirne'de 3 bölgede bekleyen sığınmacıların sayısı yaklaşık 2 bin civarında. Sarayiçi ve otobanda bekleyen grubun bugün sınıra yürümek için harekete geçeceği belirtiliyor.

İKNA EDİLEN SURİYELİLER SARAY İÇİ ER MEDYANINDA

Öte yandan, Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacılar otoban kenarındaki bir arazide, otogarda ve İlhan Koman Parkı'nda bekleyişe geçmiş, sınıra geçmeleri için talepte bulunmuştu. Taleplerinin uluslararası hukuka göre uygun olmadığı belirtilen sığınmacılar, İstanbul'a dönmeleri yönünde ikna edilmeye çalışıldı ancak ikna olmayan sığınmacılardan otoban kenarında bekleyenler, bekleyişin dördüncü gününde dün sınıra doğru yürüyüşe geçmiş, jandarma ve polis barikatıyla durdurulmuştu. Sığınmacılar, güvenlik güçlerine yanlarında getirdikleri biber gazını sıkmış, taş atmıştı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın çabalarıyla sığınmacılardan bir kısmı Sarayiçi mevkinde beklemeyi kabul etmişti.

Er Meydanı’ndaki bekleyişleri sürüyor

Er Meydanı’ndaki bekleyişleri sürüyor

Er Meydanı’ndaki bekleyişleri sürüyor