Erbakan, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Antalya'nın Kurtuluşu, Kıbrıs Zaferi ve Kıbrıs Davamız" konulu panelde, Erbakan Vakfı ve Milli Görüşçüler olarak Kıbrıs'taki çözüm görüşmelerine temkinli yaklaştıklarını belirtti.

Kıbrıs'ı yeniden 41 yıl önceki statüye geri götürebilecek bir anlaşmanın yapılmak istendiğini öne süren Erbakan, "Bunun eskisinden de beter bir Kıbrıs sorunuyla bizi karşı karşıya bırakacağını görüyoruz" diye konuştu.

Gelinen noktada geçmişte yapılan hataların tekrarı, pasif ve tavizkar politikaların takip edilmesi durumunda Türkiye'nin bütün kazanımlarını kaybedeceğini ve Kıbrıs'ın tekrar bir sorun adasına dönüşeceğini iddia eden Erbakan, şunları kaydetti:

"Kıbrıs, Türkiye'nin bir uzvudur. Kıbrıs, Türkiye'den ayrı düşünülemez. Kıbrıs olmadan Türkiye, Türkiye olmadan bir Kıbrıs düşünülemez. Aradan geçen 41 yıllık süre zarfında barışın ve huzurun tesis edildiği Kıbrıs'ta, mevcut durumun olduğu gibi korunması kanaatini taşıyoruz. Diğer bütün batının dayattığı çözüm yolları ise Kıbrıs'a çözümü değil, çözümsüzlüğü getirecek, Kıbrıs'ı Rumlaştırma hareketine ve 'Megali İdea' düşüncesine yeni bir ivme kazandırmak, başka bir işe yaramayacaktır. Şimdi geldiğimiz noktada Kıbrıs'ı yeniden 1959'lara götürebilecek olan bir anlaşma, Kıbrıs Türkünün varlığını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını zora soracak bir adım olacak. Kıbrıs Türkünün son 60 yıldan beri çekmekte olduğu sıkıntıları, acıları, insanlık dramını yeniden gündeme getirebilecektir."

Etkinlikte KKTC milletvekili Zorlu Töre, araştırmacı yazar Doğan Bekin, tarihçi yazar Prof. Dr. Hasan Moğol da konuşma yaptı. Program sonunda Töre, Erbakan'a Kıbrıs tablosu hediye etti.