Arzu Köprülü

CTP milletvekili Hüseyin Erçal, 40 yılda 39, 3 yılda 3 hükümet kuruluyorsa ülkede artık idari yapının tartışılması gerektiğini dile getirdi.

Başkanlık sisteminin ele alınması, başka bir yönetim şekli oluşturulmasının tartışılması gerektiğini belirten Erçal, hükümet programının tam bir şeçim bildirgesi niteliği taşıdığını ifade etti.

Programda yer alanların yüzde 25’inde ilerleme sağlanmasını bile bir başarı olarak değerlendireceğini ifade eden Hüseyin Erçal, yeni atamalarla yeni müşavirler yaratılmasının karşısında duracağını kaydetti.

Erçal, ülkede mali disiplin için israfın önlenmesi ve kişiye özel uygulamaların olmaması gerektiğini ifade ederek, Kamu Görevlileri Yasası’yla ilgili değişikliklerin bir an önce geçirilmesini istedi.

İstihdamların da ihtiyaca ve adalet ölçülerinde bir an önce yapılması gerektiğini kaydeden Erçal, mal beyanı konusunun da uygulanmasını istedi.

Programda bahsedilen e-devlet uygulamasının yıllardır gündemde olmasına rağmen henüz hayata geçmediğini söyleyen Erçal, “hepimizin çıkarları var hayata geçmesi işimize gelmedi” dedi.

Huzurlu bir ülke isteniyorsa Kıbrıs konusunda ortaya konulan ortak belge çerçevesinde bir yapı oluşturulmasının zorunlu olduğunu dile getiren Erçal, Güven Yaratıcı Önlemler kapsamında öngörülenlerin de yerine getirilmediğini savundu.

Erçal, su konusunda da ciddi tedbirler alınması gerektiğini belirterek, programda belediyeler konusunda da muğlak ifadeler olduğuna işaret etti.

Çevre ve kıyılarla ilgili de gerekli adımların atılmadığını savunan Erçal, programda da yapılacaklarla ilgili hiçbir net ifadeye yer verilmediğini söyledi.

Erçal, çevre, narenciye, eksik kadrolar, sağlık sistemi gibi konularda da hükümet programında yeterli açıklama bulunmadığını belirtti.