Aytuğ Türkkan

CTP Güzelyurt Milletvekili Dr. Hüseyin Erçal, Diyalog TV’nin Yukarı Bostancı köyünde gerçekleştirdiği Halk Meclisi toplantısına katılarak, özellikle mülkiyet konusunda tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

“Eğer çözümsüzlük durumunda zannedersek ki bugünkü mülkler bizlerin olacak hayal görüyoruz” diyen Erçal şunları kaydetti:

“Loizidu davasını unuttuk. Eğer KKTC dünya tarafından ayrı bir devlet olarak kabul edilirse yahut da son günlerde hani “vilayet olalım” gibi laflarla bazı insanların aklını karıştırmak istiyorlarsa bu mallar bizim olacak, gene yanılıyorsunuz. KKTC’ye gelecek Rum malını mahkemeler yoluyla alacak. Veyahut ta başka statüde olacak KKTC toprağı gerçek mal sahibinin onayı olmadan başkalarına peşkeş çekilemeyecek. Üzerine mülk yapan insanlarımız var gerek Türkiye’den gerek Rum tarafından inkişaf yapan. İdari çizginin güneyinde ya da kuzeyinde olsun. Bu mallar yine bu insanlarımızındır. Lütfen kimseyi korkutmayalım. Ortaya çözüm formülü çıksın. Gene bizimdir karar evet ya da hayır kararı. Çözümden kaçmayalım. Belirsizlik aksi takdirde devam edecek. Buda bizleri yıllarca bizlerin çocuklarını da tartışmaya götürecek.”

 “Göç edecek sayısı 5-10 bini geçmez” 

Çözümde mümkün olduğunca az insanın yer değiştireceğini savunan Dr. Erçal, 50-60 bin kişinin göç edeceğine ilişkin iddiaları yalanladı. Erçal şöyle dedi:

“Öyle dendiği gibi “çözümün hemen sonrasında 50 -60 bin kişi göç edecek”. Lütfen arkadaşlar insanlarımızın moralini bozmayalım. Onlara moral verelim. Çözümden sonra ortaya çıkacak kriterleri de incelerseniz göreceksiniz ki maksimum değişecek insan sayısı ki bunlarda gönüllü olacaklardır belki 5 bin belki de 10 bindir.”