Evrim Kamalı

Ercan’da tasarrufunda uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan zanlı Semih Balçık teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Narkotik Ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram, Ercan Devlet Havaalanı’nda 06 Şubat saat 11.15’de, KKTC’ye giriş yapmak isteyen zanlı Semih Balçık’a narkotik detektör köpeğinin tepki vermesine müteakip üzerinde yapılan aramada tasarrufunda bulunan 10 gram 391 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Polis zanlının suçunu kabul ettiğini ve yazılı davasına kabul yönünde beyanda bulunduğunu söyleyerek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar sanık avukatının kefil bula biliriz demesi üzerine zanlının Yurtdışına çıkışının yasaklanması, KKTC vatandaşı 2 Kefilin 100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması, Hafta 7 gün en yakın polis karakoluna gidip İspat-i vücut etmesi ve 15 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile davaları görüşülünceye değin tutuksuz yargılanmasına emir verdi.