Evrim Kamalı

Ercan Havalimanı’nda üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunan zanlı Ö.Ç. dün tutuklanarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor mesele ile ilgili olguları aktardı. Mustafa Zor, 3 Ocak tarihinde Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapan zanlı Ö.Ç’nin üzerinde narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi ile arama yapıldığını, yapılan aramada 5 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. Zor, zanlının gönüllü ifade verdiğini, KKTC’ye çalışmak için geldiğini söylediğini belirterek, zanlının verdiği ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını belirtti. Zor, ele geçirilen uyuşturucu maddenin devlet kimya laboratuarına gönderildiğini, sonuçların beklendiğini ifade ederek, zanlının 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar, zanlının 2 gün tutuklu kalmasına ancak soruşturmanın erken bitmesi halinde erken çıkarılmasına emir verdi.