Ercan’da kesim var, dikim yok

Ercan Havalimanı için Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nda eş zamanlı ağaç kesimi ve dikimi yapılacağı öngörüldüğü halde, ağaçlar kesilmeye başlandı ancak dikim henüz gerçekleşmedi. Yol kenarında bulunan dev çukurlar ise vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor

AĞAÇ KESİMİ BAŞLADI: Ercan Havaalanı’nda ÇED raporu onaylanmadan yapılan inşaat işlerinin yanında ağaç katliamına da başlandı. Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten’in yaptığı açıklamada dikilen fidanların kesilen ağaçların yerini doldurmayacağını savundu. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş ise kesilecek ağaç miktarının 34 bin olduğunu söyledi.

YOL KENARINDA TEHLİKE: Kazı çalışmalarından dolayı yeni yol yapılacağı ile ilgili çalışmalar devam ettiği halde henüz alternatif yol kullanılır hale gelmedi.  Kırklar ve Akıncılara gidilen yol üzerinde kazıların yolun kenarına kadar geldiği gözlemlendi. Yolun tam kenarında bulunan dev çukur gece vakti sürücülere zor anlar yaşatıyor.

KESİM VAR DİKİM YOK: Ağaç kesimi ile fidan dikiminin eş zamanlı olarak başlanacağı ön görülen raporda, ağaç kesimine başlandığı halde fidan dikimine başlanmadığı ortaya çıktı. Orman Dairesi’nden edinilen bilgiye göre fidanların Aralık ayının ortasında teslim alınacağı ve fidan dikim yerlerinin hazırlık aşamasında olduğu öğrenildi.