Eniz Orakcığlu

Hava kontrolörlerinin yaşadığı yasa, harcırah, özlük hakları ev tazminatlar gibi sıkıntıların çözümü için 13 gün önce 2’inci kez eylem yapmış ve 2’inci kez Bakanlar Kurulu tarafından 60 gün süre ile eylem yasağı getirilmişti. Yeni Bakış’a konuşarak, sıkıntıların halen sürdüğünü belirten Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, her zamanki tavrın sürdüğünü belirterek, yasağın bitmesine 47 gün kaldığını 47 gün sonra sorunları çözüm yoluna gidilmediği takdirde yeniden eylem yapacaklarının uyarısını yaptı.

“Her zamanki tavır sürdürülmekte”

Kapısız,çözülen ve görüşülen bir şey henüz olmadığını belirterek, “Her zamanki tavır sürdürülmektedir. Bunun yanında 1’inci eylemimizin sebepleri olan Türkiye’ye kursa gönderilen 8 hava trafik kontrolörünün harcırah ödemelerinde yaşanan sıkıntı, yasanın üzerindeki köklü değişikliklere eğilim ve havacılık tazminatları konusundaki sıkıntılar aynen yerinde durmaktadır. 2’inci eylemimizin sebebi ise 1’inci eylemin yasaklanması ve sıkıntılarımızın çözüm taleplerimizi doğrultusunda hiçbir adımın atılmamasıydı. Bunun yanında hükümetteki bakanlar tarafından ‘halkı mağdur ettiler, turizmi baltaladılar’ sözler söylendi, ama biz tam aksine 1’inci eylemden sonrada, 2’inci eylemden sonrada aynı beklentideydik” diye konuştu.

“Yetkisiz kişiler masaya gönderilmişti”

Kapısız, bakanlıktan uzlaşı masası talep ettiklerini hatırlatarak, “Geçtiğimiz aylarda Grev ve Referandum Yasasındaki hakkımızı kullanarak uzlaşı masası istemiştik. Uzlaşı masası kuruldu, fakat hükümetimiz yetkisiz kişileri masaya gönderdiği için toplantıda bir çözüm alamamıştık”  şeklinde konuştu.

“47 gün sonra eylem yaparsak sorumlu hükümettir”

Hükümetin 1’inci eylemden sonraki umursamazlığının 2’inci eyleme neden olduğunu belirten Kapısız şöyle devam etti:

 “Şu anda 2’inci eylemin üzerinden de 13 gün geçmiş olmasına ve eylem yasağının bitmesine 47 rağmen hükümetten halen daha ses çıkmadı. Hiç değilse ilgililer bizim taleplerimizi haksız görüyorlarsa, çıkıp harcırahların görevleri olduğunu ve verdikleri harcırahların kurs ihtiyaçlarını giderdiğini söylesinler. Bu açıklamada bizim beklentimizi karşılar ama diyemezler çünkü matematiksel olarak haksız çıkarlar. Rakamları topladığımız zaman da devletin yükümlülüğünü yerine getirmediği ortadadır. Dolayısıyla bunu diyemiyorsanız, bizde sizi buradan uyarıyoruz, yine eylem yasağı getirdiniz yine günler geçiyor, yine çözüm yok, yine masaya gelmediniz ve biz 47 gün sonra tekrar eylem yaparsak, o zaman bize ‘bu sorun masada çözülmeliydi, turizmi baltaladınız, insanları mağdur ettiniz’ demeyin. Çünkü bunun sorumlusu tamamen siz olacaksınız. Halkımızsa bizim çözüme açık olduğumuzu, gelmeyenin hükümet tarafı olduğunu da bilmeli.”

“Hükümetin artık eylem yasağı koyma hakkı kalmamıştır”

Şu anki mevcut yasaya göre 2 eylem yasağından sonra başka bir eylem yasağı getirilemeyeceğini de vurgulayan Kapısız, “Hükümetin problemleri çözmek için 2 kere sendikayı eylem yapmaktan engellemeye hakkı vardır ve bu haklarının 2’sinide kullandı ama problemleri çözemedi ki zafiyet de devlettedir. Dileriz ki günü geldiğinde adım atmış olurlar ve bizde eylem yapmak zorunda ve vatandaşlarımızı mağdur etmek zorunda kalmayız. Ama bize de maalesef başka seçenek bırakmıyorlar” diye konuştu.

“Günümüz havacılığına yetişmemiz gerek”

Hükümetin masaya oturmak istememesinin ve uzlaşı yolu bulmaya çalışmamasının sebebini kendisinin de bilmediğinin altını çizen Kapısız, “Bunun sebebini bende merak ediyorum. Çıkıp hiç değilse şu problemi şu sebepten dolayı çözemiyoruz desinler. Çünkü gerçekten bariz bir şekilde çalışanın hakkı olan veyahut dairenin işleyiş tarzının değişmesinin gerektiği noktalar vardır. Bizim yasamız maalesef ki çok eskiye dayanmaktadır ve değişmesi şarttır, çünkü havacılık sürekli gelişen bir meslektir ve çalışma şekli, çalışanlar, çalışan kadro ve yapısı ile bu gelişen sektöre ayak uydurmak zorundayız. Yarın bir çözüm olduğunda ve hava sahsını paylaştığınızda ise biz Kıbrıslı Rumlar kadar yeterli olmayacağız. Kısaca bizim sorunumuz sadece maddi konular ve özlük hakları değildir ve biran önce mevzuat olarak, kadro olarak ve mesleki gelişmişlik olarak günümüz havacılığına yetişmemiz gerekir. Bu yüzden de hemen adım atılması gerekir” açıklamalarında bulundu.