Bayramın 4. Günü olan 7 Ekim’de 14.779 yolcu ile Ercan’da tarihin en yüksek sayısına ulaşıldı.

Kurban Bayramı öncesinde Ercan Havaalanı’nda ilgili tüm birimlerle istişare ederek bayram süresince yolcuların rahat ve huzurlu hizmet almalarını sağlayan Taşyapı Şirketi, 7 Ekim’de 14.779 yolcuya hizmet vererek tarihi bir rekorun altına imza attı.

Pasaport işlemleri dahil tüm hizmetlerin hızlı ve seri bir şekilde uygulanmasıyla yolcuların hiçbir sıkıntı yaşamadığı Ercan’ın temizliği de aynı titizlikle sağlandı.

duttyfree1.jpg

Bayram boyunca ülkemize gelen turistler, öğrenciler, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türkler  ve bir çok kesimden yolcular Ercan’da verilen hizmetten memnuniyetlerini dile getirdiler.

Özellikle İngiltere’de yaşayan ve bayram nedeniyle ülkesine gelen Kıbrıslı Türkler, Ercan’ın yeni görünümünden ve işletme tarafından insanlara karşı verilen önemden oldukça memnun kaldılar.

MÜZİK UYGULAMASINA BÜYÜK BEĞENİ

Ercan’da son  bir aydır uygulamada olan ve 4 ensrümanla  gerçekleştirilen canlı müzik yolcular tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Özellikle yolcuların uçuş öncesinde rahatlaması ve uçuş saatini beklerken keyifli saatler yaşamasını sağlayan bu yeni uygulama büyük bir ilgi ile karşılandı.

“HAVA LİMANINA SAHİP ÇIKALIM”

Kıbrıs Genç TV'ye konuşan Ercan T&T Havalimanı İşletmesi Genel müdürü Serhat Özçelik, “biz işimizin işçisiyiz, bu Havalimanının sahibi değiliz, tek amacımız yolcuların huzurlu bir şekilde ülkeye giriş ve çıkışlarını sağlamaktır” dedi.

duttyfree.jpg

Ercan’ın şimdiki hali ile geçmişteki durumunun kıyas kaldıramayacağını, geçmişte Ercan’da yaşanan temizlik sorunları ile ilgili onlarca haber yapıldığını, ancak şu anda Ercan’da böyle bir ortamaın bulunmadığına dikkat çeken Özçelik,  artık olmayan olumsuzlukları konuşmak yerine güzelliklerden ve doğru yapılan işlerden bahsedilmesinin zamanının geldiğine vurgu yaptı.

T&T Havalimanı İşletmesi Genel müdürü Serhat Özçelik,  yolcuların uçuşlarda hiç bekletilmediğini, bu konuda polisin de yardımı ile insanların geçiş noktalarında çok hızlı bir biçimde ilerlemesinin sağlandığına dikkat çekerek, daha önce yaşanan benzer sıkıntıların artık Ercan’da yaşanmasının muhtemel olmadığını açıkladı.

 Kıbrıslı Türklerin havaalanlarına sahip çıkması gerektiğinin altını özellikle çizen Özçelik, “ biz havaalanını işletiyoruz, sahibi değiliz, bu ülkenin güzel insanları kendi havaalanlarına sahip çıkmalıdırlar ve yapılan doğru işlere destek çıkmalıdırlar”açıklamasında bulundu.

Ercan’da tek yetkili mercinin kendileri olmadığını söyleyen Özçelik, “polis, muhaceret, gümrük, sağlık birimi, Ulaştırma Bakanlığı ve yer hizmetleri veren CAS ile İstanbul Handling Şirketleri ile de işbirliği yaparak en iyi hizmeti Kıbrıs Türk Toplumuna ve Kıbrıs’a gelen tüm yolculara sunmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Genç TV