Bakanlar Kurulu, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası'nın Ercan Havalimanı'nda bu gece başlattığı grevi 60 süreyle erteledi.

Olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu'nun erteleme kararı bu gece Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

SOFİ: "UÇAKLAR GELDİ DE İNMEDİ DİYE BİR DURUM YOK”

Bu arada Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın Ercan Havalimanı’ndaki grevinden dolayı meydanın kapatıldığını söyledi.

TAK muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Sofi, grevden, özellikle alanda uçuş bekleyen yolcuların etkilendiğini belirtti.

Sofi, uçaklar geldi de inemedi diye bir durumun sözkonusu olmadığını çünkü bu gibi durumlarda uçakların en yakın destinasyona yöneltildiğini kaydetti. Mustafa Sofi, grevden kaç uçuşun etkilendiğine ilişkin soruyu yanıtında, “Cuma günü, 80 uçuşla en yoğun uçuşun olduğu bir gün. Alanda da şu an çok yoğun bir yolcu kalabalığı var” dedi.

Mustafa Sofi, sendikanın grev kararını duyurur duyurmaz yolcularla konuşarak, durum hakkında bilgi verdiğini ve rahatlatmaya çalıştığını söyledi.

Sofi, Bakanlar Kurulu’nun grev erteleme kararı Resmi Gazete’de yayımlanır yayımlanmaz, meydanı açacaklarını belirtti.

HTSK Başkanı Cem Kapısız, grev kararını duyurduğu açıklamasında, Toplu iş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası madde 16/1 uyarınca Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası 19 Ağustos 2016 saat 21.00’dan itibaren Ercan Havalimanı iniş ve kalkış trafiklerine hizmet veren “Kule” ve “Yaklaşma” birimlerinde greve gidildiğini duyurmuştu.