Geçtiğimiz haftalarda Ombudsman Emine Dizdarlı ile Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu arasında yaşanan Ercan polemiğinin ardından gündenden düşen Ercan konusunun hasıraltı edildiği iddia edildi. İddialara göre, Ercan ihalesinin patlak vermesinin ardından hükümet ortakları CTP ile UBP’nin Ercan konusunda gündem değiştirmek maksadı ile su konusunu ön plana çıkardıkları ve Ercan Havalimanı’nın denetimi ihalesinde yapılan iddiaların hasıraltı edildiği belirtildi.

Ertuğruloğlu’nun sesi kesildi

Özellikle birkaç hafta önce hararetli tartışmalara sahne olan Ulaştırma Bakanlığı ile Ombudsman Emine Dizdarlı arasında yaşanan diyaloglar sonrasında, Bakan Ertuğruloğlu’nun hala detaylı açıklama yapması bekleniyor. Özellikle su konusunda ciddi tartışmaların yaşandığı şu günlerde de Ercan konusunun hasıraltı edilmesi ile Ertuğruloğlu’nun konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapması beklenmiyor.

Tepkiler giderek büyüyor

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a açıklamalarda bulunan uzmanlar, Tahsin Ertuğruloğlu’nun bu tavrının “Sin da gülle geçsin” taktiği olduğunu ve Ercan ile ilgili prosedürün hala yürürlükte olduğunu iddia ettiler. Mecliste kurulan komitenin ise hala sağlıklı bir çalışma yapamadığına dikkat çeken uzmanlar, Ercan ihalesinin de Kıbrıs Türk Hava Yolları’nen batırılmasıyla ilgili kurulan komitenin çalışmalarından daha ileriye gidemeyeceğini belirttiler. Yaşananlar karşısında ise vatandaşların ciddi endişeler içinde olduğuna da dikkat çeken uzmanlar, siyasilerin vatandaşlar nezdindeki saygınlıklarını korumaları için Ercan konusunda ivedilikle komite araştırmalarının yapılıp kamouoyuyla paylaşılması gerektiğini belirttiler.

Kaynak: Yeni Bakış Gazetesi