Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’a Ercan Havalimanı’ndan giriş yaptıktan 3 saat sonra hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan Mutlu Erdoğan mahkemede ilginç sözlerle kendisini savundu. Olay esnasında ne yaptığı hatırlamadığını söyleyerek af dileyen uyanık hırsıza mahkeme inanmadı ve tutuklu yargılanması için cezaevine gönderdi.

Mahkemede aktarılan olgulara göre olay şu şekilde gelişti. Mutlu Erdoğan önceki gün saat 23.00’te Ercan’dan ülkeye giriş yaptı. Kıb-Has’a binip Girne’ye gelen Erdoğan, bir pansiyona yerleşip valizini bıraktıktan 3 saat sonra işe çıktı. Erdoğan’ın ilk durağı ise Kumyalı İnşaat oldu. İşyerinin camını taşla kırıp içeri giren Erdoğan, çekmecede duran çek yapraklarını çaldı, güvenlik kameralarını ise kırdı. Hırsızlıktan sonra kaldığı pansiyona geri dönen Erdoğan, kısa süre sonra polis tarafından yakalandı. Kaldığı odada yapılan aramada çalıntı çek yaprakları bulunan Erdoğan dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye olayı aktaran polis Polis çalınan çeklerin zanlının kalmakta olduğu pansiyonda bulunduğunu ifade etti.

Polis, zanlının 15 günlük vize ile adaya üçüncü kez giriş yaptığını söyledi. Polis, zanlının davalarında hazır bulunması için uygun görülecek şartlarla teminata bağlanmasını talep etti. 

Mahkemede söz alan zanlı Mutlu Erdoğan, alkollü olduğu için suç işlediğini, ne yaptığının farkında olmadığını öne sürerken mahkeme zanlı Mutlu Erdoğan’ın davaları görüşülene kadar 2 ayı aşmayacak bir süre Merkezi Cezaevi’nde kalmasına karar verdi.