Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Ercan Havalimanı’nda düzenlenen törende, meydan itfaiyecilerine sertifikalarını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy takdim etti.

Ercan Havalimanı Meydan İtfaiye Şube Amirliği için eğitimlerini tamamlayan 4 personel bugün belgelerini alarak görevlerine başladı.

SOFİ

Törende ilk konuşmayı yapan Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, Sivil Havacılık Dairesi olarak ilk defa KKTC’de kendi imkanlarıyla Meydan İtfaiye Şube Amirliği için 4 yeni personele  eğitim verdiklerine işaret ederek, personelin Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atandığını söyledi. 

1976’dan beri meydan itfaiye hizmetlerinin devam ettiğini ve bu hizmetleri için personel eğitimlerinin Türkiye’de gerçekleştiğini anlatan Sofi, ilk defa eğitimlerin KKTC’de yapıldığını söyledi.

Sofi, itfaiyede görev yapacak personele kendi eğitimcileriyle eğitim verebilmekten gurur duyduklarını ifade etti.

TAÇOY

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da konuşmasında 1976’dan beri meydan itfaiye hizmetlerinin yurtdışından alındığını ancak ilk defa Sivil Havacılık Dairesi’nin bu işe el attığını söyledi.

Taçoy,  kursiyerlerin aldığı eğitimle, KKTC’deki sivil havacılığı ileriye taşıyacaklarını vurguladı. “Hizmet içi eğitime daha fazla önem veriyoruz” diyen Bakan Taçoy, bunun yanında havacılıkta similasyon eğitiminin önemini de vurguladı.

Oldukça pahalı olan similasyon eğitimlerinin Türkiye’de alındığını belirten Hasan Taçoy, personelin bu eğitimi de alması dileğinde bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy, başta göreve yeni başlayan meydan itfaiyeciler olmak üzere, tüm çalışanların ve KKTC halkının yeni yılını kutlayarak iyi dileklerde bulundu.

Törende daha sonra Ercan Havalimanı Meydan İtfaiye Şube Amirliği için eğitimlerini tamamlayan Yusuf  Yusufoğlu, Tolga Merlen, Sungu Macit Yeşilada ve Soner Marangoz’a sertifikalarını Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy takdim etti.