Eski başbakan yardımcılarından ve Sosyal Halkçı Parti'nin (SHP)Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü ölümünün 8. yılında kabri başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törenle anıldı.

Eski başbakan yardımcılarından ve Sosyal Halkçı Parti'nin (SHP) Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü ölümünün 8. Yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan kabrinin başında anıldı. Anma programına Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hakların Demokratik Partisi(HDP) Milletvekili Celal Doğan ile CHP İl Başkanı Murat Karayalçın, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mezarlığa gelmesiyle başladı. Erdal İnönü için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Kuran-ı Kerim okumdu ve dua edildi.

Yapılan dua sonrasında söz alan Kılıçdaroğlu, Erdal İnönü'nün siyasi ve hoşgörü yönüne dikkat çekerek, "Erdal İnönü'yü önce yazılarıyla ve kitaplarıyla bir bilim insanı olarak tanıdım. Daha sonra politikacı olarak onu tanıdım. Ben bürokrattım. Siyasete yeni bir hava getirdiğini hepimiz biliyoruz. Siyasete espriyi, hoşgörüyü getirdi. Belki de çok daha önemlisi bugün çok daha ihtiyaç duyduğumuz uzlaşı kültürünü getirmiştir. Bu anlamda geniş kitleler Erdal Beyi kucaklıyorlardı. Kendi partisine de kendi tabanına da yeni bir anlayış getirmişti. Bilgiye dayalı siyaset , bilgiye dayalı söylem. Eskiye dayalı alışkanlıkları bir tarafa bırakıp, yenilenmeden yana bir politikanın izlenmesi gerektiğini söylemlerinde ifade ediyordu. Ben kendisinden çok şey öğrendim. Çok az birlikteliğimiz oldu. Bugün onun bıraktığı boşluğun yeterince doldurulduğu kanısında değilim. Keşke siyaset onun düşlediği gibi gelişe bilseydi. Sorunları onun düşündüğü gibi irade gösterip masaya koyabilseydik bugün karşılaştığımız pek çok sorunu çözmüş olacaktık. Ama maalesef kısır siyaset, öngörüsüz siyaset bu tür büyük siyaset adamlarının yetişmesine imkan vermiyor. Ben Erdal Beyin örnek alınması gerek bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Konuşmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, partilerin yoğun ilgisi altında mezarlıktan ayrıldı.

Erdal İnönü ölümünün 8. yılında anıldı

Erdal İnönü ölümünün 8. yılında anıldı

Erdal İnönü ölümünün 8. yılında anıldı