Enes Kaplan

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde yerli uydu  projelerinde araştırmacı olarak görev yapan Oğuzhan Murat, Zafer Burnu ziyaretini  ve sonrasındaki yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Ailesiyle hafta sonu tatili için KKTC'de bulunduklarını ve tarihi  yerleri gezdiklerini belirten Murat, gezi kapsamında Zafer Burnu'nu da ziyaret  ettiklerini söyledi.
 
Zafer Burnu'nda bulunan Türk ve KKTC bayraklarının yırtılmış ve  yıpranmış olduğunu gördüklerini, bu durumun kendilerini büyük bir üzüntüye sevk  ettiğini ifade eden Murat, bayrakların fotoğrafını çektiğini, konuyu  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmeye karar verdiğini söyledi. Murat,  "Cumhurbaşkanımızın bayrak konusundaki hassasiyetini bildiğimiz için bu konuyla  ilgileneceğini düşündük." dedi.
 
Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde bulunan "Cumhurbaşkanına Yazın"  linkinden konuya ilişkin talebini ilettiğini belirten Murat, kısa süre içerisinde  kendisine elektronik posta yoluyla dönüş yapıldığını dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanlığından, konuya ilgisinden dolayı teşekkür edilerek, KKTC  makamları nezdinde gerekli girişimlerin yapıldığının bildirildiğini aktaran  Murat, "Mailime birkaç gün sonra bir dönüş oldu. Bu konuyla ilgilenileceğini  söylediler. 21 Mart'ta konuyla alakalı durumu açıkladılar ve bayrakların  rüzgardan dolayı değiştirilemediğini, hava şartlarının kötü olduğunu söylediler."  şeklinde konuştu.
 
Murat, 22 Mart'ta aldığı bir başka elektronik postada bayrakların  değiştirildiğinin belirtildiğini ifade ederek, "Bir maille Kıbrıs'taki  bayrağımızın bir hafta içerisinde değiştirilmesi, Cumhurbaşkanımızla aramızda  sadece bir mail olması ayrıca bizi çok mutlu etti. Yani Cumhurbaşkanımızın bu  konuyla alakalı bir reaksiyon göstereceğini tahmin edebiliyorduk fakat bunun bir  haftada olduğunu görmek bizi çok mutlu etti." diye konuştu. (AA)