Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir döneme girildiğini belirterek, "Çok çok farklı bir mücadeleye girmiş bulunuyoruz. Sonuna kadar ne gerekiyorsa bunu yapacağız" dedi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK'nın çözüm sürecini her zaman baltaladığını ifade ederek, "Terör örgütü çözüme dair adımları istismar etti. Son aşamada bu iş çığırından çıkmış durumdaydı. Güneydeki gelişmeleri de değerlendirdiğimiz zaman, oradaki yapılanmalar Türkiye'nin daha farklı adımlar atmasını etkiledi. Artık bu adımı çok farklı kılmamızın gereğini ortaya koydu" diye konuştu.

"BU BAŞLANGIÇ"

"DEAŞ başta PKK, DHKP/C bunların hepsi terör örgütüdür, devletimiz atılması gereken her türlü adımı atacaktır" diye devam eden Cumhurbaşkanı, "Milli güvenliğimize karşı başlatılan tehdide karşı gereken adımlarımızı atacağız. "Bu akşam atılsın, sonra dursun" böyle değil, her zaman adımlar atılacaktır. Bunun en büyük başlangıcı olmuştur. Bundan sonra da aynı kararlılıkla atılacaktır" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların korku atmosferine girmemeleri gerektiğini kaydeden Erdoğan, terör örgütlerini arkasına alanlara da seslenerek, "Biz bir bedel ödüyoruz ama terör örgütünü arkasına alanlar da ödeyecektir" diye konuştu.

"KOALİSYON OLMAZSA…"

Bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Koalisyon olur ya da olmaz. Koalisyon olmazsa millete gidilir" dedi.