Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kurban Bayramı mesajında, iki ay önce 15 Temmuz gecesi, tarihte görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kalınıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "asker elbisesi giymiş teröristlerin, milletin tanklarını, uçaklarını, helikopterlerini ve silahlarını yine millete çevirdiğini" söyledi.

Ülkenin o gece, hem bir darbe girişimine hem büyük bir terör eylemine hem de gizli bir işgâl teşebbüsüne maruz kaldığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Milletimiz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün, Türkiye'yi ele geçirme girişimini, tanklara, uçaklara, helikopterlere karşı vücudunu siper ederek, dünyada eşine ender rastlanır bir kahramanlıkla engelledi. Tarihe altın harflerle kazınacağına inandığım bu mücadelenin bedeli 241 şehit, 2 bin 194 yaralı oldu. Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" değerlendirmesini yaptı.

"Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, çok daha kararlı, çok daha dinamiktir. Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki, karşılarında 570 bin kişilik ordusuyla, 260 bin kişilik polisiyle birlikte, 7'den 70'e 79 milyonluk milletiyle bir Türkiye'yi bulacaklardır. Bunun en müşahhas örneğini, 7 Ağustos'ta Yenikapı Mitingi'nde gördük. Milletimiz, her kesimden, her görüşten, her düşünceden insanıyla, o gün o meydanda tüm dünyaya mesajını verdi."

"Türkiye'yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen örgütünün yanı sıra PKK ve IŞİD ile mücadelenin de kesintisiz sürdüğünü belirttiği mesajında, "görünüşte rakip gibi gözüken bu örgütlerin, aslında Türkiye'ye karşı birlikte hareket ettiklerine" dikkat çekti.

"PKK terör örgütünün, 15 Temmuz'dan sonra sınır bölgelerimizdeki faaliyetlerini yoğunlaştırma gayretinde olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin Suriye operasyonunu sekteye uğratma amacı taşıdığı açık olan bu eylemler, örgütün ağır kayıplar vermesine rağmen devam ediyor. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin acısı yüreğimizi yakıyor, ama şundan emin olunuz ki askerimizin, polisimizin, korucularımızın dökülen tek bir damla kanı dahi boşa gitmedi, gitmiyor. PKK, tarihinin en ciddi kayıplarını verme pahasına yürüttüğü bu kanlı eylemlerinde kesin bir başarısızlığa uğramıştır.

Artık bölge halkının da açıktan tavır aldığı bu örgüt, her geçen gün daha fazla köşeye sıkışmaktadır. Güvenlik güçlerimizle ve bölgedeki kardeşlerimizle el ele vererek, Türkiye'yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız. FETÖ gibi PKK'nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur. PKK'nın, Suriye'deki kolu olan PYD-YPG'yi de aynı akıbet bekliyor. DAİŞ denilen örgütü, hem Suriye'de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hâle getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekâtı, bunun ilk adımıdır. Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun, yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz."

Kaynak: AA