Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve varoluş mücadelesine yaptığı katkının ilelebet minnetle yad edileceğine yürekten inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Eroğlu’na mesaj gönderdi.

Erdoğan mesajında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs Türk halkının örnek demokrasi kültürü ve anlayışını bir kez daha ortaya koyarak sonuçlanmasının iftihar vesilesi olduğunu kaydetti.

Erdoğan mesajında şunları belirtti:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 26 Nisan 2015 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs Türk halkının örnek demokrasi kültürü ve anlayışını bir kez daha ortaya koyarak sonuçlanması hepimiz için bir iftihar vesilesidir.

Bu vesileyle zat-ı alinizin Cumhurbaşkanlığı döneminin, milli davamıza ve Kıbrıs Türkü’ne kazandırdıklarının her zaman minnet ve şükranla hatırlanacak olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum.

Cumhurbaşkanlığı döneminizde iki farklı Rum liderle yürüttüğünüz görüşme süreçlerinde ortaya koyduğunuz çözüm vizyonu takdire şayandır. Müzakere sürecinde takınmış olduğunuz sağduyulu tutum ve benimsemiş olduğunuz uzlaşma dili, bugün başta BM ekibi olmak üzere, müzakerelerin içeriği ve tarafların pozisyonları hakkında bilgi sahibi olan uluslararası aktörlerce de saygıyla karşılanmaktadır.

Bu itibarla, Cumhurbaşkanlığı döneminizin başta Kıbrıs Türk halkı olmak üzere herkes tarafından gerçek bir liderlik örneği olarak hatırlanacağına, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve varoluş mücadelesine yaptığınız katkının ise ilelebet minnetle yad edileceğine yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle, zat-ı alinize ve değerli ailenize sağlık ve mutluluklar diliyorum.”