Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov'un İstanbul'da Tarabya'da yaptıkları görüşmede ekonomi, enerji ve kültür konuları başta olmak üzere ikili ilişkiler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Berdimuhammedov, gerek başbaşa gerekse heyetler arası görüşme sırasında, Türkiye-Türkmenistan arasındaki ekonomik işbirliğini geliştirme konusunda kararlı olduklarını vurguladılar. Erdoğan'ın Türkmenistan'da iş yapan Türk şirketlerine gösterilen yakın ilgiden ve güven duyulmasından dolayı teşekkürlerini ilettiği görüşme sırasında Berdimuhammedov'un da 84. Uluslararası İzmir Fuarında partner ülke olarak katılma kararlarını teyit ettiği öğrenildi. İki lider, enerji sektörünün iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir boyutunu teşkil ettiğine de dikkati çektiler.

Görüşmede, kültürel ilişkilerin daha da geliştirilmesi hususunda görüş teatisinde bulunulduğu, bu çerçevede Sultan Sencer'in kabrinin restore edilmesinden memnuniyet duyulan memnuniyetin yanı sıra Sultan Alparslan'ın kabrinin bulunmasına yönelik çalışmaların en kısa sürede tamamlanmasının arzulandığının da dile getirildiği kaydedildi.