Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasette hesaplaşma yeri sokak değil sandıktır. Siyasetinden, üslubundan, tutumundan rahatsız olduğunuz partiden veya partilerden hesap mı sormak istiyorsunuz. İşte 1 Kasım'da sandıklar ortaya gelecek, orada bu hesaplaşmayı en etkili, en sağlıklı şekilde yapabilirsiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

HDP'yi yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şuanda özellikle belli saatler arasında sokağa çıkma yasağının olduğu bazı ilçelerimize bu sözde eş başkanlar oraya gidip gösteri yapmak istediler. Bugün de böyle bir adım attılar. Hatta hatta şu anda hükümette olan bir bakan da onlarla beraber böyle bir eyleme girişmek istemiş. Şunu bilmeliler ki bu ülkede hukuk neyi gerektiriyorsa bu ülkenin hükümeti de bunun gereğini sonuna kadar yerine getirir. Sıfatınız ne olursa olsun bu hukuka uymak zorundasınız. Çünkü bu milletin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yok. Bu sözlerim sadece bölücü örgütün güdümündeki parti için değil son günlerde çok ciddi savrulmalar yaşayan diğer bir parti için de geçerlidir" ifadelerini kullandı.

"Terörle teröristle mücadele etmek, devletin ve onun güvenlik güçlerinin görevidir" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Siyasette hesaplaşma yeri sokak değil sandıktır. Siyasetinden, üslubundan, tutumundan rahatsız olduğunuz partiden veya partilerden hesap mı sormak istiyorsunuz. İşte 1 Kasım'da sandıklar ortaya gelecek, orada bu hesaplaşmayı en etkili, en sağlıklı şekilde yapabilirsiniz. Milletimiz müsterih olsun, Türkiye güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere devletin tüm kurumlarının gayreti ve fedakarlığı ile önündeki bu meseleyi çözecek dirayete sahiptir. Ben bir kez daha tüm vatandaşlarımızı devletine güvenmeye, sağduyusunu, soğukkanlılığını muhafaza etmeye davet ediyorum. Teröre karşı gösterilecek en etkili tepki işte bu tavrı ortaya koyabilmektir. Devlet olarak millet olarak bu ateşi ülkemizin her tarafına yaymak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz, duygularımızı aklımızın önüne geçirmeyeceğiz. Bölgede yaşayan kardeşlerimizi de terör örgütünün ve siyasi uzantılarının zulmüne terk etmeyeceğiz. Terörün hayatımızı kilitlemesine, bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına da müsaade etmeyeceğiz. Türkiye hem terörle mücadelesini sürdürecek hem de demokrasisiyle ekonomisiyle gelişmeye, güçlenmeye, 2023 hedefleri doğrultusunda İnşallah ilerlemeye devam edecektir. Bu süreçte milletimize ve kendi kitlelerine sağduyu çağrısı yapan, itidal tavsiye eden herkese teşekkür ediyorum, siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bir kez daha tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."