Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Belediyesi tarafından taksicilere verilen iftar yemeğine video konferansla bağlanarak, taksicileri ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'i selamladı.

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında binlerce taksici bir araya geldi. Fatih Mimar Sinan Stadı'nda düzenlenen iftar programına, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra taksiciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sarı taksilerin arasına konulan iftar sofralarında oruçlarını açan taksiciler Kadir Gecesi dolayısıyla hep birlikte dua ederken, programa TÜMSİAD'ın verdiği iftar programından video konferans ile bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da taksicileri ve Başkan Demir'i selamlayarak, Kadir Gecesi'ni kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm taksicilerimiz için kazasız ve belasız bir geleceği Allah'tan niyaz ediyorum. Aileleriniz ve yavrularınız ile hayırlı bir Ramazan Bayramı geçirmenizi diliyorum" dedi.

Programa katılan taksicilerden Enes Paketçi, mutlu olduğunu ifade ederek, "Taksicilerin sorunlarıyla ilgili büyük sıkıntılarımız vardı. Yavaş yavaş bu sorunlar halloldu. Özellikle İstanbul trafiği ile ilgili gerek hükümetimiz olsun, gerekse belediyeler bu konuda verimli çalışmalar içerisindeler. Bugün burada olmaktan mutluyum" dedi.

Programa katılan bir diğer taksici ise programda emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

"TAKSİCİLERİN ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞTIKLARINI BİLİYORUZ"

Programda bir taksiye binen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, iftar programında taksicilerle buluştuklarını ifade ederek, "Taksiciler Odası Başkanımız ile temasa geçtik ve taksicilerle bir araya geldik. Biz Mimar Sinan Stadı'nda Taksiciler Odası Başkanımız ile birlikte tüm taksicileri buraya davet etmek suretiyle bir iftar sofrası oluşturduk. Bugün ayrıca Kadir Gecesi bu vesile ile Kadir Gecelerini kutluyorum herkesin. Oda başkanımız Yahya Bey'in şahsında bizim bu iftarımıza icabetlerinden dolayı, katıldıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Çok zor şartlarda çalışıyorlar. Her gün işe başlarken birçoğu mutlaka belirli miktar para kazanmak zorunda taksici kardeşlerimiz. Ve her şeyden önce büyükşehirlerin en olumsuz yönü trafik. Bu trafikte bu sıkıntılarda çalışmaya gayret ediyorlar. Onları biraz daha yakından tanımak arzusuyla böyle bir program gerçekleştirdik, teşekkür ediyoruz" dedi.

Erdoğan, iftara video konferansla bağlandı

Erdoğan, iftara video konferansla bağlandı