Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük projeleri rafa kaldırmayı amaçlayan bir koalisyon görüşmesi yapmak isteyenler, karşılarında beni bulur" dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırma tartışmasıyla başlayan bir koalisyon görüşmesi, karşısında herkesten önce beni bulur. Üçüncü havalimanını yaptırmayacaklarmış; böyle bir mantık olabilir mi? Üçüncü köprüyü durduracaklarmış. Ne demek o? Değerli kardeşlerim bunların zaten ömürlerinde dikili bir ağacı olmadı, hâlâ aynı anlayışla, hâlâ aynı yaklaşımla yola devam ediyorlar" diye konuştu.

"SEVMEK AYRI MAKAMA SAYGI AYRI"

"Cumhurbaşkanı'nın şahsını sevmek ayrıdır, makamına saygı duymak ayrıdır" diyen ve cumhurbaşkanı olarak anayasaya aykırı tek bir işlemi, tek bir eylemi olmadığını kaydeden Erdoğan, "Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte yine anayasa sınırları içerisinde kalmak kaydıyla yeni bir dönemin başladığını hep söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Kampanyada söylemiştim, "Alışılmış bir Cumhurbaşkanı olmayacağım, anayasanın, yasaların verdiği yetkiyi de sonuna kadar kullanacağım" demiştim. Yaptığım iş budur. Artık cumhurbaşkanı diğer görevlerinin yanı sıra millete karşı da doğrudan sorumludur. Bu gerçeği görmek, anlamak istemeyenler, en başta milletin iradesine karşı saygısızlık ettiklerini bilmelidirler" açıklamasında bulundu.

"SULANDIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR"

"Koalisyon görüşmelerini daha başlamadan sulandırmaya kimsenin hakkı yoktur" diye devam eden Erdoğan, "Koalisyon görüşmelerini daha başlamadan sulandırmaya, kendi sorumluluğunu bırakıp başka partilere akıl vermeye kimsenin hakkı yoktur. Hele hele Cumhurbaşkanlığı makamı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinden bu meseleyi tartışmak, sorumluluktan kaçmanın en sakil şeklidir" ifadelerini kullandı.

SANAT VE SPOR CAMİASININ KATILDIĞI İFTAR

Erdoğan, dün sanat ve spor camiasına verdiği iftar yemeğine yönelik eleştirilere de değinerek, "Dün iftara katılan sanatçı ve sporcularımıza sosyal medya üzerinden saldırı yapıldı. Dün bizim iftarımıza katıldıkları için bazı sanatçılarımızın önceden ayarlanmış program ve konserlerini iptal etmeye kalktılar. Biz sonuna kadar sanatçılarımızın ve sporcularımızın yanında yer alacağız. Milletimizin bunların hepsini görüyor. İnşallah ilk fırsatta, ilk seçimde milletimiz bu tahammülsüzlere hak ettiği cevabı verecektir" dedi.