Geçtiğimiz günlerde KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi(GKRY) Başkanı Nikos Anastasiadis arasında Kıbrıs Adası konusunda yapılan görüşmeler, Nikos Anastasiadis’in Ada’daki Türk askerinin geri çekilmesi talebi üzerine sonuçsuz kalmıştı. Kıbrıs Adası’nda bu gelişmenin ardından başka bir iddia gündeme geldi.

Sözcü Gazetesi’nden Zeynep Gürcanlı’nın dile getirdiği iddiaya göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez ülkeleriyle yaşadığı krizde koşulsuz destek verdiği ve askeri üs kurduğu Katar, KKTC’nin egemenlik haklarına aykırı bir biçimde GKRY ile Ada’da petrol arama anlaşması yaptı.

Gürcanlı, bugünkü köşe yazısında konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Kıbrıs’ta müzakereler çöktü. Rumlar, Ada sadece ‘kendilerine aitmiş’ gibi gibi doğal-gaz arama çalışmalarına hız verdi.

Peki Rumlar’ın KKTC’yi yok sayarak, Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen yaptığı doğalgaz aramalarındaki işbirlikçilerinden biri kim biliyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetinin “ne olursa olsun yanındayız” diyerek, tüm dünyaya kafa tuttuğu...

Başta Suudi Arabistan olmak üzere, AKP’nin geleneksel müttefiklerini uğruna karşısına aldığı Katar...

Katar, Nisan 2017 yılında sessiz sedasız Kıbrıs Rum Yönetimi’yle anlaşma imzaladı. Anlaşma, Erdoğan’ın “kardeşim” dediği Katar Emiri’nin kontrolü altındaki Katar petrol şirketine, Exxon Mobil’le birlikte Kıbrıs Adası’nın güneyindeki 10. parselde doğalgaz arama lisansı veriyor. Katar petrol şirketi ile Exxon Mobil, önümüzdeki yıl içinde doğalgaz arama çalışmalarına başlayacak.”