Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DEAŞ'ın Suruç'ta patlattığı bomba ile PKK'nın Gaziantep'te bomba arasında ne fark var. DEAŞ'ın bombaları ile ölenler insan da, PKK'nın bombaları ile roketleri ile silahları ile ölenler insan değil mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da inşa edilen Sumitomo Rubber fabrikasının açılış törenine katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, terör örgütlerinin herhangi birisinin eylemine duyarsız kalıp sadece diğerinin eylemi karşısında sesini yükseltenlerin o terör örgütünün safında olduğunu söyledi. Neden Güneydoğu'ya yatırım gitmediğini soran Erdoğan, yapılan fabrikaların yakıldığını, bombalandığını, termik santrallerin kullanılamaz hale getirildiğini söyleyerek, bunun hesabını bölge insanının sorması gerektiğini belirtti.

"PKK'NIN ŞEHİT ETTİĞİ GÜVENLİK KUVVETLERİNİ VE KATLETTİĞİ VATANDAŞLARI GÖRMEZDEN GELENLER VAR"

Türkiye için PKK ve onun uzantıları olan PYD, YPG terör örgütlerinin, DHKP-C'nin DEAŞ'ın hiçbir farkı olmadığını belirten Erdoğan, bu örgütlerin hepsinin Türkiye'nin varlığına ve geleceğine kast eden terör örgütleri olduğunu kaydederek, "Bu terör örgütlerinin herhangi birisinin eylemine duyarsız kalıp, sadece diğerinin eylemi karşısında sesini yükselten kim varsa o terörün, terör örgütlerinin safında demektir. "Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü" anlayışı en az terörün kendisi kadar tehlikelidir. Ülkemizde PKK terörünü, PKK'nın şehit ettiği güvenlik kuvvetlerimizi, katlettiği insanlarımızı görmezden gelen bir kesim var. Bunlar, PKK'yı ve örgütün güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için adeta kırk takla atıyorlar. Aynı şekilde DHKP-C'nin eylemlerini, örgütün faaliyetlerini adeta sempati ile karşılayanlar olduğunu görüyoruz. Halbuki DEAŞ'ın Suruç'ta patlattığı bomba ile PKK'nın Gaziantep'te bomba arasında ne fark var. DEAŞ'ın bombaları ile ölenler insan da, PKK'nın bombaları ile roketleri ile silahları ile ölenler insan değil mi? Böyle bir yaklaşım insani değildir" dedi.

"YAN GELİP YATARAK, TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU OLARAK, ELİNDE SİLAHLA İŞSİZE İŞ BULUNMUYOR"

"Türkiye tüm terör örgütlerine karşı samimi ve mücadele verirken, olaylardan devleti, hükümeti ve hatta şahsımı sorumlu tutanlar doğrudan terör örgütleri ile aynı safta yer aldıklarını bilmelidirler" diyen Erdoğan, bu çabaların gerisindeki niyeti gayet iyi bildiklerini kaydederek, "Milletimizin birliğinden, beraberliğinden, kardeşlik ikliminin güçlenmesinden rahatsız olanlar, umutlarını terör örgütlerine bağlamış durumdalar. Türkiye'nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini düşünenler, son bir gayretle terör kartını ortaya sürdüler. Ama başaramayacaklar. Türkiye bir olarak, iri olarak, diri olarak hedeflerine yürümeyi sürdürecektir. Bugün bu açılış bunlardan bir tanesidir. İnşallah yeni yatırımlar yapmaya, yeni istihdam alanları açmaya, yeni ekonomik değerler üretmeye devam edeceğiz. Şimdi burada ilk etapta 650 vatandaşımız istihdam edilecek. Bu çok kısa zamanda 2 bin kişiye kadar çıkacak. Yan gelip yatarak, terör örgütü mensubu olarak, elinde silahla işsize iş bulunmuyor. Niye Güneydoğu'ya yatırımcı gitmiyor, benim oradaki vatandaşım niye bu soruyu sormuyor, acaba yatırımcı buraya neden gelmiyor, keyfinden mi? Orada yatırım yapıyor yatırımcı ama gidiyorlar fabrikasını yakıyorlar. Termik santraller yapıldı, gittiler bombaladılar, atıl hale getirdiler. Şimdi o girişimci orada bir daha kolay kolay yatırım yapar mı? Bunun hesabını birinci derecede kim soracak? Tabii ki devlet olarak bizim bu konuda görevimiz var, biz bunu tabii ki takip edeceğiz ama bölge insanı, bölge halkı da bunun hesabını sormalı ve onları yalnızlığa mahkum etmelidir. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi 2023 hedeflerimize ulaşmaktan alı koyamayacaklar. Terör meselesinin de üstesinden geleceğiz, Suriye'deki krizin çözümü için de çalışacağız, mazlumların ve mağdurların seslerini dünyaya duyurmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Türkiye'yiz, farkımız bu. Binlerce yıllık tarihi olan bir millet olarak nice badireler atlattık, bugünkü sıkıntıları da birlikte atlatacağız. Biz bu inançla istiklalimiz ve istikbalimiz için mücadele edecek, sonra da bayrağı bizden sonraki nesillere devredeceğiz" dişe konuştu.

Konuşmasının sonunda Hicri yılbaşını kutlayan Erdoğan, "Bugün 1 Muharrem itibariyle Hicri 1437 yılına girmiş bulunuyoruz. Hicri yılbaşımıza yanı başımızdaki Suriye ve Filistin başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde Müslümanların zorlu imtihanlarla karşı karşıya oldukları bir dönemde ulaştık. İnşallah yeni hicri yılımız tüm Müslümanlar, tüm insanlık, bilhassa da Suriye ve Filistinli kardeşlerimiz için güzel günlerin habercisi olur" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: