Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 14.00 sıralarında özel uçak “Ana” ile KKTC’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın davetlisi olarak KKTC’ye gelen Erdoğan, Ercan Devlet Havaalanı’nda resmi törenle karşılandı.

Erdoğan’ı, Cumhuriyet Meclisi Başkan Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça karşıladı.

Törenlere katılmak üzere KKTC’de bulunan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve diğer Türkiyeli yetkililer de karşılayanlar arasında yer aldı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Erdoğan’ın KKTC’ye gelişi sırasında Ercan Havaalanı çevresi ve içerisinde, ayrıca Lefkoşa’da Erdoğan’ın geçeceği güzergâhlarda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Polis, Çevik Birlik ve Türkiye’den gelen güvenlik ekipleri Ercan havaalanında adeta “kuş uçurtmadı”, keskin nişancılar yüksek binaların tepelerinde nöbet bekledi, bomba detektör köpekleri havaalanında dolaştırıldı.

ERDOĞAN’A SEVİNÇ GÖSTERİSİ

Havaalanının çıkışında bir grup vatandaş Erdoğan’a sevinç gösterilerinde bulundu.

Ellerindeki karanfilleri Erdoğan’ın arabasına atan yaklaşık 100-150 civarında çoğunluğunu Urfalıların oluşturduğu kalabalık, daha sonra “En büyük başkan bizim başkan” ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları attı. Grubun elinde taşıdığı “Urfa her yerde seninle RTE” dövizleri dikkati çekti.

Erdoğan da arabasından inerek kalabalıkla kısa bir süre sohbet ettikten sonra konvoy eşliğinde alandan ayrıldı.

1437394324-001.jpg

1437394400-001.jpg

1437394402-001.jpg

1437394401.jpg