TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TC Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hava Harp Okulu Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Hava Harp Okulu Komutanlığında düzenlenen Mezuniyet ve Sancak Devir-Teslim Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile diğer komutanlar katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına eşi Emine Erdoğan ile birlikte helikopterle geldi.

DERECEYE GİRENLERE DİPLOMALARINI DEVLETİN ZİRVESİ VERDİ

Törende Hava Harp Okulu Komutanı Fethi Alpay ve mezun teğmenler adına dönem birincisi Hava Teğmen Ali Yıldırım konuşma yaptı. Konuşmaların ardından mezun olan teğmenler ant içti ve dönem birincisi Teğmen Ali Yıldırım yaş kütüğüne uçak maketini çaktı. Daha sonra dereceyle okulunu bitirenlere diplomaları verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dönem birincisi Hava Teğmen Ali Yıldırım'a diplomasını verdi. Dönem ikincisi Emre Koçyiğit'e diplomasını TBMM Başkanı İsmet Yılmaz verirken, okul üçüncüsü Teğmen Fatih Koç ise diplomasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı. Ardından diğer teğmenlere ve Türkiye'de eğitimlerini tamamlayan yabancı uyruklu 228 teğmene de sırayla diplomaları takdim edildi.

Hava Harp Okulu sancak devir-tesliminin ardından Hava Harp Okulu Marşı'nın okunması ve geçişi ile süren tören, F-4 ve F-16'ların alçak uçuş gösterisi ile sona erdi.