Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gönderdiği mesajda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren gösterdiği demokrasi yanlısı kararlı tavır nedeniyle teşekkür etti.

Erdoğan, “Ülke tarihimizin en alçak darbe teşebbüslerinden olan bu hain eylem, milletimizin, emniyet güçlerimizin, siyaset ve medya mensuplarımızın cesur duruşu yanında sizin gibi kara gün dostlarımızın desteğiyle boşa çıkarılmıştır. Şahsım ve tüm Türkiye adına, Zat-ı Âlileri’nin nezdinde Kıbrıslı kardeşlerime en derin selam ve muhabbetlerimi iletiyorum” dedi.

“Türkiye’nin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Kıbrıslı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajına şöyle devam etti: “Müzakere sürecinin en kısa zamanda adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme ulaşması yönünde liderliğinizde Kıbrıs Türk tarafının sergilediği yapıcı ve kararlı çabaları destekliyoruz”.