TC  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Strazburg kentindeki "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yaptığı konuşmada, "Asıl tehlike milletimizin birliğinin beraberliğinin, bin yıllık kardeşlik hukukumuzun zarar görmesidir" dedi.

Bu defa geçmiş dönemlerden farklı olarak, sadece teröristle değil teröre karşı da mücadele edildiğini kaydeden TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörü ortadan kaldırdığımız zaman, terörist sorununu da kendiliğinden çözmüş olacağız. Yine altını çizerek belirtiyorum, biz terörle mücadele ediyoruz, bölgede yaşayan kardeşlerimizle değil. Bunun iyi bilinmesi lazım" ifadelerine yer verdi.

"KÜRT KARDEŞLERİMİ HAKSIZ ŞEKİLDE İTHAM EDEN HERKES KARŞISINDA ÖNCE BİZİ BULUR"

"Bizim sorunumuz benim Kürt kardeşlerimle değil. Bizim sorunumuz terörledir, teröristledir" sözlerinin altını çizen Erdoğan, "Terör örgütü de sırtını ona yaslayan parti de kesinlikle Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir. Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası konusunda hiçbir Kürt kardeşimin 78 milyon vatandaşımızdan farklı düşünmediği biliyorum. Terör örgütünün baskıyla tehditle iradesine ipotek koyduğu Kürt kardeşlerimi haksız şekilde itham eden, bu ayrımı yapmayan herkes karşısında önce bizi bulur" vurgusunu yaptı.

"BİZ BİRİZ, BERABERİZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"

"Burada benim şimdi soruyorum, Türk, Türkmen, Yörük kardeşlerim var mı? Burada benim Kürt, Zaza kardeşlerim var mı? Burada benim Laz, Arap, Boşnak, Roman kardeşlerim var mı? Burada benim hep mezhepten kardeşlerim var mı? Burada benim ülkemin her bölgesinden her ilinden kardeşlerim var mı? Burada benim Türk coğrafyasının İslam coğrafyasından farklı yerlerden gelmiş kalbi bizimle birlikte atan kardeşlerim var mı?" diye vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Öyleyse biz biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye'yiz" dedi.

"Terör örgütünün ve onun başı olarak kullananların hedefi işte bizim bu birliğimizi bozmaktır" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim için asıl büyük tehlike, terör örgütünün eylemleri değildir, onların üstesinden geliyoruz. Gelmeye de devam edeceğiz. Öyle, "Bu kadar yetti, ara verelim" yok, devam. Milletimizin, huzurunu birliğini tesis edinceye kadar devam" diye konuştu.

"BU OYUNU BOZACAĞIZ"

"Asıl tehlike milletimizin birliğinin, beraberliğinin, bin yıllık kardeşlik hukukumuzun zarar görmesidir" ifadelerini kullanan Erdoğan, "İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi "Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez'. Milletimizin arasına tefrika sokulmasına, ayrılık sokulmasına asla izin vermeyeceğiz. Yüreklerimiz tıpkı 1071'de Malazgirt'te Sultan Alpaslan'ın yanında olduğu gibi. Tıpkı 1187'de Kudüs'te Selahattin Eyyübi'nin saflarında olduğu gibi. Tıpkı 1299'da Osmangazi'nin otağında olduğu gibi. Tıpkı 1453'te Fatih Sultan Mehmet'le birlikte İstanbul surları önünde olduğu gibi. Tıpkı 1915'te Çanakkale siperlerinde Gazi Mustafa Kemal'le birlikte olduğu gibi. Tıpkı 23 Nisan 1920'de Hacıbayram Veli Camii'nde Büyük Millet Meclisinin önüne dualarla salavatlarla tekbirlerle yürüyüşümüzde olduğu gibi. Yüreklerimiz yine toplu vuruyor, Allah'ın izniyle toplu vurmaya devam edecek. İşte bu duyguyu işte bu ruhu taşıyan herkes nerede yaşarsa yaşasın, ülkemizin milletimizin öz evladıdır. Asli mensubudur. Devletimize, milletimize sıkılan kurşunların, atılan roketlerin aslında birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef aldığını biliyoruz. Kardeşlerim bittiye mağlup olmayacağız. Şu anda bu devasa salonun içerisinde 10 bini aşkın siz değerli kardeşlerimle birlikte bu oyunu bozacağız" diye konuştu.